[今冬必寒] 經典男裝、西裝、皮鞋、皮件討論區(39)

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
email 去問
佢會俾張form 你, 你度完隻腳填返俾佢就會recommend 你著咩size 同width
不過運費就乸利D耍40歐
上jm 官網?
yes
去留言佢會email 俾你
話說想整返類似Sack Jacket都係畫虎類犬中

可能我搵日去times問下
ifc at least 依家無 因為琴日先問完
想做到左上二,但比例上硬係講唔出爭咩野
會唔會係佢左胸個袋大啲?
一D都無BB那些slack jacket的味道
要扣埋第一粒鈕,vzone要再細D,gorge要再高,lapel都要再細再窄,不過就算點做你都唔會做到畫冊上面個比例呢個已經牽涉到身材問題
其實你唔執着要買old stock既話, 相信會有西裝店會符合到
純粹係我自己情意結想揾old stock
不過上面呢兩間我都有睇開,尤其Simon James Cathcart喺外國古董西裝界都幾多好評
咁應該好難搵
成百年前嘅嘢
https://www.instagram.com/p/CE3_D8eHXKi/?igshid=1vt6mpv0dkf9l

人哋係咁

你咁好似單純現代褸undarted 咁 我有諗過去dream 或者brown’s 整件咁款嘅
無咁水桶同Extended Shoudler
屌唔淘寶啦
我張圖google image 搵
我只係好奇馬雲有你幅圖姐,無咩意思
Alden Barrie Last 著開US 5.5 Yanko 939 UK 5 ok?
個v zone開太大
下擺都太開?

張圖三扣真係扣得曬三扣
你而家呢件應該for扣一粒only?
下擺太開同太圓
其實可扣埋第一粒,個roll setting 同我件fumiya差不多。
屌有啲垃圾鋪直接ig偷圖啦,年中我都俾人偷唔少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞