[今冬必寒] 經典男裝、西裝、皮鞋、皮件討論區(39)

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
梗係唔包啦
咁頁頭d改衫裁縫搞唔搞得掂
諗緊搵dream/brown 做套business 2 pieces定試吓ring jacket nos
做啦
擺返鞋
新造西裝, 巴打們可否俾D意見睇下有無咩地方唔得 (除左高低肩之外)

睇你想要咩style
造係會合身啲 但係係佢地house style既合身
呢兩間未必做到RJ隻style
你可以search下dream/brown佢地成品上身圖
再自己去armoury笠件RJ sports coat試吓

淨講膊頭 dream個house style同RJ都完全兩回事(冇貶義)
請問邊間造?
條褲我個人覺得差小小
唔知係咪站姿定布料問題

不過overall 都唔錯嘅
第一次bespoke 黎講ok 呀
對鞋幾靚? GG嗎?
Anthony Cleverley
個人覺得對鞋隻色唔太襯其他都好好丫
好過上個 post 果套中山裝好多了。純個人,我bespoke裇衫會就一就個手錶位。

師兄你意思係做裇衫果時隻袖要做長D 個袖口大D?

唔錯啦,不過右邊好似扭袖?同埋小窄

扭袖有無得攪攪佢? 其實已經要唔緊身了, 不過可能個身要再闊多1/4- 1/2 吋, 而家後面貼到見到件恤衫既痕

條褲我個人覺得差小小
唔知係咪站姿定布料問題

不過overall 都唔錯嘅
第一次bespoke 黎講ok 呀

師兄覺得條褲個問題係唔夠順落定咩? 等我下次可以留意下

個人覺得對鞋隻色唔太襯其他都好好丫

師兄你啱, 其實應該要著對深色D既鞋
Alumo OCBD + Woodhouse mix Cashmere都重夠暖
真係暖咩 你shirt入面有冇另一層layer
定件woodhouse咁勁
我唔太怕凍啫
beckett simonon有冇新手玩過
入門黎計掂唔掂
今日啱啱好
寄到翻香港?
都係集運姐
正 件polo coat 又可以出動
Naples團?
yaya
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞