[今冬必寒] 經典男裝、西裝、皮鞋、皮件討論區(39)

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
因為storm welt不是用真皮,所以係易爛的
乜storm welt唔係真皮嚟㗎?
你拆開條welt看就會見到同明,平常是「合成皮」來的,成卷過。
而家崩咗忽 遲唔知會唔會變曬flat welt
想問下各位巴打,介唔介意分享下點解買Loake鞋唔好喺Sogo買?
唔該晒
Ac
唔想你幫sogo 交租
班友又唔係pro/好service
清楚明白唔該巴打
初初仲以為係咪sogo會偷賣factory second之類
新手上路,想買套suit註冊同結婚果日著,外套將來都可以當 smart casual 著,4000樓下有介紹嗎? 我 prefer tweed texture...
如果 suit supply 又做到嗎?

謝謝!
我有時想,有無人夠膽同未婚妻講買套$4000以下的婚紗
呢度的標準答案在第一頁
Any肥,都恭喜巴打!
唔計女仔啦,只係太suit比男仔。
多謝巴打
https://www.instagram.com/p/CJicFlfBjEl/?igshid=kvrgnh9h4jbq

拋下磚:
呢種oatmeal 色人字紋既tweed 好岩結婚既場合

但巴打可能要添d budget先可以搵到訂造

btw 恭喜做老襯!
好靚呀,我都睇緊依種色/Navy
好撚靚
最近落左單造條褲係呢啲色,但唔係herringbone 好似唔夠靚
請問香港有冇邊D地方或網店會買賣或者收男裝二手名牌鞋或衫?因為小弟都有好多吾岩size 嘅想放
Drop93

呢款 羊毛有冇巴打有介紹?
筆直2000內
Drop 93 只係買,我想放售喎
佢啲二手衫你以為點來?
你唔賣比佢佢賣咩
carousell 啦
點樣先可以做佢既consignor, 佢寫by invitation only
寫個email話佢知你有乜,睇吓佢有無興趣囉,正常係咁啦!
當然如果你識老闆就直接問囉,有幾複雜?
Allen Edmonds 好些少,至少made in usa
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞