[今冬必寒] 經典男裝、西裝、皮鞋、皮件討論區(39)

1001 回覆
9 Like 4 Dislike
睇個價錢
似Alumo
Given that Alessandro 依d經典款減價後平過Ferrari 依類fashion-forward嘅款,前者好似幾抵?
未決定
可能去試下天倫
我重有件褸都想改
AC唔改咩?
我都係咁睇
雖然減咗價都係貴法拉利around 三千蚊
不過可以換底著多十年
而且我冇黑色鞋
如果可以染到黑色漸變到淺灰/深藍好似幾好玩

不過女朋友話法拉利型啲
Casual 著都ok
同埋啱我年紀
Alessandro 可以等我廿九三十先買
好煩惱

Btw Brunello Cucinelli 都有sale 仲可以用海港城啲coupon 點解LP 唔用得
因為LP 唔想做衰個朵?
法拉利 驚你幾年後唔著
對鞋自己俾錢 加 自己著,唔好理你女朋友啦
問自己鍾意邊款就買啦

好奇問句,唔考慮Corthay?
可能係啦

法拉利我諗著唔長
冇得換底
Corthay 印象中好似仲貴?
同埋個shape 好長驚著得唔舒服
唔係in house fabric. 呢個係高支嘅Thomas mason. 我都買左一兩件低支少少嘅TM布,果D原價就1500左右
都係同一個price range
舒唔舒服就睇人,不過真係有d窄
同埋香港個manager幾有passion
太子畀你地掃曬
咁又係,有碼已經偷笑
你綠色果件15 tm我本身想買
但佢話無哂

好在後尾都買到三件15 tm slim fit
買左件all saints 平野皮褸

覺得手袖有dd 長,可以點攪

另外如果新手想買件平平地西裝褸著,有無推薦

係咪suit supply

到小弟
袖長咪改短囉,無乜難度
我話極去都未去
條友最早開個西裝po成三個月前,咁多人答左佢到宜家都繼續問緊
16.5 多唔多可以揀吓?
果位巴打好有個性,唔會聽人講 而家都廢事覆
自己唔太識恤衫料 想問吓RL purple label 恤衫算唔算好
之前outlet 7-800 一件掃咗幾件
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞