『薪火post』BNO 續期資訊(107) 睇頂置 –– 抵壘政策 之 清好稅未

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
唉!貴嘅DHL有人俾$600幾都話抵,但郵局平好啱窮L用㗎!不過都係空郵抵玩,起碼速度有預算嘅,但近一年個服務真係好唔穩定,慢件多好多。

總之豐儉由人啦,但要90日內到入埋機,平郵真係唔得,咁就無謂勉強啦!不過我最佩服有勇士只寄平郵,掛號都唔加就成功!不過都係幾年前嘅事,爬返晒舊文,發覺咗好多有趣事,有啲經驗報告到今日都仲好有用。
DHL 邊駛六百幾, 我剛剛寄完都係四百蚊有找.
(未停飛英國之前)Speedpost 都要兩百幾, 其實 DHL 都只係畀多一百
最值係佢穩定.
print&sent過咗9日
DHL個網都track唔到+無sms
肯定就係 BDTC, 睇下要認命等 reopening 定要擁抱大灣區。
三個月都未轉,洗唔洗去twitter問下
利申lost case

$600幾係因應佢重過500克,我都唔明點解可以印到重成咁,而且加咗保,呢個係呢度最貴嗰班嘅DHL平均價!$400有找你似乎有優惠價喎,不妨又介紹一吓俾大家點做到?

speed post$275起錶,但ups同fedex都可以做到低於speed post,所以都真係唔知speed post個存在價值喺邊!

7月中到琴日先approved
其他等下先啦
申利 冇舊bno+身分證大法
完!
Good!又一大法成功勵志例子,你有無sar ?簡單報告吓你個case吖。
我記得我6月7月個時寄
DHL 3份要500左右
貴就一定貴啲,但係1日後就到左簽收埋
唔駛提心吊膽驚唔見左又慢
如果真係怕,用錢買速度啦
當時亦有唔少人搵埋中介寄唔同速遞公司,實測ups/fedex/tnt/dhl真係做到個快字,不過dhl貴在大家對佢嘅信心,貴啲都仍然大把人排隊寄!
冇特別拿咩優惠喎
上網格完價同睇埋預計大約幾時到.
網上落單, 仲可以係公司舒舒服服等佢上嚟收件

ps. 網上寄便宜過自己去門市寄
Check 完身分證大法發現全部符合 問埋老母都話冇幫我整過 唔理咁多就比錢申請 比齊文件同副簽 本身都打定輸數可能冇 點知琴日成功approved
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞