『薪火post』BNO 續期資訊(107) 睇頂置 –– 抵壘政策 之 清好稅未

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
睇頂置
等吓喇
去ig、fb開post,利用廣播,話俾你ws、tg啲聯絡人,俾佢哋知你要幫手!

朋友定義並唔止相熟嘅,同學師長同事上司下屬,長輩嘅朋友,朋友嘅家人等,識得你認得你,肯幫你簽就得。有人話自己極毒,但竟然搵到個打機朋友肯簽!呢個真係估唔到但好勵志嘅報告,希望各位毒宅巴絲唔好驚怕,走去個舒適區,開創人生!

唔搵唔知揸外國護照朋友多,唔出聲啲朋友點知要幫你手!
如不能提供副署、證明文件或填寫表格時有錯誤,請寫信解釋。
諗吓自己點解要續bno?想搵著數?定覺得生命安全受到威脅?如果係後者,你會唔會用盡一口氣,去搵個人同你副署?假設你交晒文件pe睇完爭副署叫你補,補咗一定批,會唔會多一份勇氣,死返份副署交俾人?

掙扎呀!

事頭婆無放棄任何國民,只有自動放棄嘅申請人!
無得online track
係咪show “details not match our records”?
我交左 好似過左90日期限
現家online track 就show 上面果句
想知你係咪都係咁
無呢句
淨係話轉左paper form無得再online track
俾左個新application number我
世界末日
Sad
我再等下佢有冇乜消息
謝謝
轉咗paper form係咁,想知狀態一定要問。呢啲時期,咪一個月左右問吓有無卡關囉。唔需要太擔心。
stay calm .

好彩 仲想快啲share成個schedule兩個月都冇就搞掂
好啦 謝謝你巴打
因為我自己計過 由我交申請起90日
文件去到佢哋手係遲咗幾日

而早幾日有試過問我個情況
佢地話如果過左90日 要重新交過錢同申請
我有問係咪都要等通知 之後佢哋無覆
如果過90 日,係要填過表,睇你有無證據90日內簽收咗,係嘅就唔係你問題唔使收錢。但如果你90後先到,就問清楚可以點做,求吓情!至於份表格,你再問佢哋電郵俾你。
我試過係Twitter 同佢地求情
果個人係答得好死
講到佢係PR咁 做係另一批人
佢話如果90日內收到 就會progress
如果過左90日就要錢
唔答我其他
我諗住佢send email 黎話我過左我先求情
瀨落COVID-19 所以遲左幾日
其實做咩搞到咁遲,過咗90日真係會要你再課金㗎!不過到時你睇吓點啦,有咩結果返嚟報告俾大家知。
早排忙番工野
之後等副簽 先再寄
真係差少少
好啦
唔知會唔會差幾日可以酌情處理
有陣時都係溝通同人情囉,睇你自己修為了。
唔洗諗
你要人酌情都至少攞啲可信嘅proof出嚟
例如速遞公司嘅tracking record
你連呢啲都冇就乖乖哋科過咁啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞