『薪火post』BNO 續期資訊(107) 睇頂置 –– 抵壘政策 之 清好稅未

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
24/7 申請
但我FedEx 係30/10 扔出去
係咪都無用?
9月中being processed
今日終於approved!
咁有埋new pex no即係酌情處理緊啦
肉隨砧板上慢慢等啦
而家uk都lockdown緊
仲有twitter唔係話事人唔可以佢一個人任佢judge可唔可以酌情處理
但我得果時申請既PEX
或者我等下睇下有冇新PEX
謝巴打
等啦,不過危囉!你係過晒90日先開到寄!到時執生啦。
希望英國手下留情
我都係
有冇人係寄過英文地址但內容係中文既中電電費單 驚佢唔知係咩唔受
佢係咁寫既

If your documents aren’t in English or Welsh you’ll need to get a certified translation. Send us the original document and the certified translation.
一般英國人點會識睇漢字呀
咁都係用返信用卡statement, 中英對照

等收新passport
我都係1015仲係pi緊
屌你老母
有冇交countersign
reject你係道理

無lala擺咁耐先寄
我9月23日 being processed 仲等緊
岩岩睇到DHL, HMPO收到我份野了, 準備14日mon application history
仲要幫幾個屋企人整
我個份都去到 Liverpool, 等緊佢派件
請問副簽人 本bno 過左期
咁佢係咪唔可來幫我副簽?
唔該晒!
睇DOC
其實我睇左唔係好明

我以前個中學老師肯幫我副簽
咁佢符合專業人士資格
但本bno 過左期
係咪都可以?一樣影印bno 有相一頁連同副簽文件寄返去?

唔該

首選:完全跟從指引做

次選:符合國籍要求,持有效符合國籍嘅護照,但返嘅工唔屬佢列明嘅專業人士。(HMPO嗰張list其實只係例子,無話唔跟一定唔得)

再次選:副署人為英國國民或愛爾蘭公民但護照已遺失或過期,返緊list有嘅專業人士或有張list所要求嘅專業資格。

再再次選:副署人為英國國民或愛爾蘭公民但護照已遺失或過期,但返嘅工唔屬佢列明嘅專業人士。(HMPO嗰張list其實只係例子,無話唔跟一定唔得)

再再再次選:副署人為英聯邦公民、歐盟國民、美國公民但護照已遺失或過期返緊list有嘅專業人士或有張list所要求嘅專業資格。

再再再再次選:副署人為英聯邦公民、歐盟國民、美國公民,但返嘅工唔屬佢列明嘅專業人士。(HMPO嗰張list其實只係例子,無話唔跟一定唔得)

再再再再再次選:不符合國籍條件,只有本地國家有效護照,返緊list有嘅專業人士或有張list所要求嘅專業資格。

再再再再再再次選:不符合國籍條件,只有本地國家有效護照,但返嘅工唔屬佢列明嘅專業人士。(HMPO嗰張list其實只係例子,無話唔跟一定唔得)
唯有等
如果你是身處英國以外地方申請護照,副署人必須持有以下其中一種指定國籍的有效護照。
好 唔該晒
姐係佢過左期 就唔可以幫人副簽啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞