『薪火post』BNO 續期資訊(107) 睇頂置 –– 抵壘政策 之 清好稅未

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
9/30 being processed 就無左下文
事頭婆
差唔多有
拎左本BNO啦
由7月頭寄到依家,終於畢業啦
利申,我係用身分證大法的
有關Bno visa,樓主都開咗個post專講:
『歸家post』BNO 5+1 VISA 及 LOTR 申請資訊
https://lih.kg/2254399

英國工作情況,應該去隔離英倫扮工室post
張國榮個首歌---> 追,一追再追
最怕就係cs 耍太極咋,追都係經twister 可靠啲。
咁係得咁樣,一係搭飛機去利物浦搵佢
Thx 所巴
用lotr 入境,直奔hmpo
但係要有錢先得
真係黐鬼線,八月尾同我家人同一份寄出九月頭話寄到,等到今日終於出黑洞收到email.....但係話我地嗰份副簽都一樣有問題要再寄過(處理人都係M Blennarhassett,原因都係話"the person you asked to confirm your identity does not meet the criteria")

我家人個副簽就唔肯定啱唔啱(佢搵咗個退休人士簽+特衰copy),但我嗰個就肯定合資格嘅(只係佢冇BNO都係寄特衰copy),但都同一待遇都唔知咩樹
佢嗰本係咪expired先
expired嘅都會畀人彈返轉頭
你講特衰嗰本定bno?

bno大家都expired咗10幾年,副簽copy嗰兩本特衰就仲有效嘅,而且我地都寄哂舊bno同用緊本特衰正本去,仲加埋出世紙彩印本仲諗住實冇衰…
Expired BNO唔簽得喎
你個副簽人應該唔合資格喎
首先,特衰副署就唔容易過關嘅,因為從來唔on list。英國護照持有人就必須護照有效,否則佢電腦查證唔到就話唔合資格!你想知咩原因彈晒你哋,應該電郵問返佢,叫佢俾個說法你,先至可以拆解!btw我又想知你哋幾本特衰正本,出入過啲咩國家,有無去過五眼歐洲英聯邦咁?
可能大家誤會咗…

過期bno係講我地嗰兩本(唔係駛乜攪續期呀),副署嗰兩個都係用有效特衰
佢直情話唔好用呢個電郵問嘢,所以先唔知點攪好…

五眼咪去過美國英國咁囉,又冇去過咩奇怪國家,冇咩特別
依家有效BNO有差唔多50萬本,仲有其他BC/澳洲/加拿大護照持有人,搵唔到副簽人真係講唔通
副簽一定要有英國護照或bno,又或者係common wealth passport喎
有錯請指正
咁你有無覆過吖,佢個template 不嬲都話唔覆得,但覆咗咪一樣有人答。覆咗真係唔得先搵其他方法,如twister 。

似乎你呢個pe 純靠副署人認證,佢費時自己認證有問題上身,而且嚴格啲添。
仲有歐盟加埋美國
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞