『薪火post』BNO 續期資訊(107) 睇頂置 –– 抵壘政策 之 清好稅未

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
Upload 嗰陣無留意
比完錢 Print 張副簽出嚟嗰陣
先見到張相唔合規格 ( 頭髮過高 無咗最頂白色條邊)
點算好

咁我照簽完寄過去
到HMPO唔得先算
day唔知幾多
我依家應該跌左入dhl黑洞,都係佛系,只係由每日check gov.uk,加多個step
一家三口一齊申請
同一時間收到email Your new passport is on its way.
一星期後收到自己同老母嗰本
再隔十日都未收到老豆嗰本有無巴打試過咁嘅情況?
每日都有
各位施主,係咪仲係佛系等緊?我就黎等到往生啦
想問下唔見左過期BNO係咪都要report lost先
屋企人個三本8月頭寄,9月 hmpo 簽收,
到琴晚終於通知攪掂,今朝再話 sent 埋
舊bno冇喺手全部都要report lost
你覺得可以點?定lotr 入咗境先,然後直接衝上總部叫佢哋即刻俾你好啲呢?
08/12 shipment picked up

希望DHL 唔好再同HMPO 互射

感覺成個DHL 流程慢過之前少少,可能近聖誕DHL多件要處理,啲機又少咗

今年聖誕英國都唔知會唔會又lockdown, 或者又會咗人用DHL寄禮物俾親朋戚友
遲啲佢會再叫你upload過一張如果唔啱規格
副簽照用就得
恭喜晒! 希望你好快順利到手
想問各位巴打絲打,
4/9 果時我收第二電郵叫我寄文件
我30/10用FedEx寄左
我check FedEx 話 A.YYATES收左
我用網上track 自己application progress
我入曬電郵同出生日期
佢話我detail 唔match 佢地records,
各位知唔知咩事我check唔到自己情況
算唔算過左90日

我係俾完錢,就generate 左張副簽form
想問status係 Passport printed and sent
收到DHL寄既舊passport 但冇新passport 係正常定有問題?
總共有兩份
一份係舊文件
一份係新passport

點解到107都仲要問呢啲問題.....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞