『薪火post』BNO 續期資訊(107) 睇頂置 –– 抵壘政策 之 清好稅未

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
請問特衰護照係咪要影足三十幾頁包埋入去寄?
同埋銀行信係咪可以cut到有地址同logo就得?
宜家都唔會去旅行,所以我果時係成本正本send過去

做咩要cut野?正正常常一份唔得既
諗住有本特衰係手有咩事都易D上到飛機

有statement都唔怕?定係銀行果D廣告信都得?
全部彩色影印哂
想慳d既就一版上下(再雙面)
無錯,一版上下兩個影像,底面加埋四個影像8頁護照內頁,慳紙慳郵費,手機影自己印出嚟都得添!最緊要影像清晰唔過底。不過出街影印呢,就算咁樣影出嚟都唔會平,佢哋應該影幾多次嚟計。
想問印身份證
唔覺意縮細咗
問題大唔大
早幾日Twitter搵左佢地
等左兩日有人覆我 話會跟進
你可以試下
內容清唔清晰?清晰就無所謂啦!
之前成功批核
然後寄俾我嘅時候俾海關彈返比office
打去DHL問嘅時候佢話office唔係寫我全名
然後等咗一排又再寄翻俾我
點知一打開係之前寄過去嘅文件同舊護照
新護照仲未有消息
咁我係唔係要繼續等?
定還是出現咗咩問題
日經問題,就嚟變成時經,你爬一爬文,樓上已有幾個cases。
旺角好景50蚊搞掂晒
善用公司資源,編輯好文件彩色印刷。另$56.5一份空郵掛號包兩份申請,舊年嘅事了,今年空掛好唔穩定。
見佢哋好似冇乜解決方法
我係唔係都要去Twitter到問下?
其實doc有寫,就係等!如果超過一個月,咁你咪問吓囉。
香港郵政手腳好似慢咗?耍緊手段定係真係因為少咗航班咁解?

一直都慢
頂置建議使用DHL或FEDEX / TNT或UPS
唔係自己嘅,所以唔急 lol
倫敦又LOCK DOWN
唔怕佢 lockdown,最怕佢冇上到機
唔知喇
我哋唔建議用HK POST
慢慢,那怕佢最後變咗平郵勇士都唔緊要 lol
你同定佢講定可能要半年先得
真心話知佢 lol
唔驚啦,慢極都有個譜,平郵兩個月實到,船期好穩定,但去到hmpo拆唔切信,入黑洞就一定過90日。至於空郵確實無機位,speed post都會慢而且貴過fedex/eps開戶口價,真係唔建議。空郵掛號一直窮人恩物,但有時真係慢兩三星期,心臟真係要比別人強大先可以揀,否則日日驚寄失,平幾多都補唔返啲心血。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞