『薪火post』BNO 續期資訊(107) 睇頂置 –– 抵壘政策 之 清好稅未

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
HMPO好多個office㗎
舊個本bno仲喺度
係咪都要註銷左佢再申請新嘅?
睇咗doc未
當我冇講過
睇錯野
你續咩護照
Dm左,未覆
係九月尾既時候
文件returned to the shipper
問左DHL話係錯名
到依家都仲未收到

十一月頭打左電話去英國叫佢再寄
佢話會幫我處理
留左email比佢 佢話會下星期覆我
點知隔左成個月 一個email 都冇收到

再打去 都係話會幫我跟住
今次連email都唔問我拎

除左再打去英國叫佢跟住
仲有冇其他方法可以搞
on9 bye
任何方法囉,電話班人咪又係cs 嗰班,人哋組嘅事,留個訊息俾人哋咪算,邊得閒跟?所以成日講唔好問只有等,其實係費事俾人耍啫,正常一個月應該收到嘅,你兩個月就真係無理喇。其實佢哋都係buy time,諗住應付咗你,咪等正常程序跟住做,應該會改正姓名寄到你手,不過正正佢哋程序有問題,彈幾次好明顯有錯,而且一路錯落去添!其實真係唔知佢哋人手點,亦唔知每日彈幾多,你可以做嘅,唯有下次發難,叫佢俾直接寄信組個聯絡,搵到啱嘅人,先再禮貌地了解咩事,清楚佢哋苦況再洽商點處理。

另你可投訴呢樣嘢,畢竟印咗兩個月都未到手,真係離譜喎!

https://www.gov.uk/government/organisations/hm-passport-office/about/complaints-procedure
有冇人試過登入唔番HM passport office個網站
唔知搞咩 我已經交左d documents成個幾月都未有回音 又冇得入個網睇咩進度
文件寄到未
郵政個網話11月3已經delivered 好不安 又咩sms email都收唔到
TWITTER 聯絡HMPO
試試先
有冇人9月頭processing 到宜家都未approved
7月都未做完
慢慢等緊
而家個估計申領數字應該嚴重滯後
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞