有冇驚恐症過來人入黎傾下計(2)

742 回覆
10 Like 1 Dislike
不過做運動有時都會好驚 因為心跳會快
習慣就好 慢慢做就好
大家做唔做到運動?或者食得太飽會唔會發作?
自己有驚恐症,都困擾左一段時間,情況時好時壞。想請問會唔會可以介意下睇開果位心理學家,如果有需要,可以留tg。感謝絲打。
我又係咁~
上年爆發人生第一次驚恐症,我自己覺得極有可能同枝針有關,其中之一既副作用就係心悸,我喺休息區坐緊嘅時候心跳加速,果時入咗醫院抽血、照肺、心電圖及電腦掃描都做埋,都話冇嘢。但果排個心覺得頂住頂住,之後阿妹介紹左個家庭醫生比我,我向果位醫生講晒情況,佢覺得我都係焦慮緊張引起💗Attack,開咗APO Paroxetine比我,好記得由1/4粒開始食,第朝起身果陣覺得個人暈同埋虛弱,呢種感覺唔好受,於是電話問醫生👨‍⚕️,醫生都係果句繼續食,如是者食咗3個月多啲開始減藥停藥,足足相隔左一年多啲,喺上個星期朝早喺屋企食完早餐就💗
巴打我同你一樣都會feel到血管/神經跳動 你有無做過body check?
做過,但都無異常,不過果期個人神經緊張,同血壓成日好易高
巴打介唔介意share tg? 想問多啲details
@kyky171

唔好半夜叫我柯尿
仲有無人啊?
朋友你好
知唔知因咩事觸法到突然間復發,例如係工作壓力或者學業壓力等等因素?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞