拜登當選既話,香港人要有心理準備面對最壞情況

643 回覆
1488 Like 138 Dislike
按照你定義,只係得侵呢四年唔係共匪
其他共和黨總統特別布殊,都可以歸類為共匪
大家都係共匪,不用分得那麼細
高汁po
你個共匪範圍太大

大到原教旨主義了
睇見高登果班高質中立理性臭閪蚑那賤蛆,世界各國都好難唔當香港人係敵僑
毛澤東都識「團結次要敵人,打擊主要敵人」
你呢啲on9仔學咩人講政治
拜登當選,我會假定美國會五年內送左成個西太平洋畀支那,到時候要等到中國過度膨脹,同美國響太平洋黎一場決戰,先可以徹底根絕
民主黨唔親商咩?全球化下嘅美國商家不知有幾多著數係民主黨到拎左
習近平明明就係要行返社會主義革命,所以先要對付任志強依啲走資派
兩黨都親商,都係全球對中貿易受益者
所以二分法話民主黨=親共,共和黨=反共
根本就係on99
你真係唔明架wor
美國民主黨,好似香港泛民咁,係我地次要敵人
而主要敵人係中共
咁而家咪要團結次要敵人,而唔係屌走佢地
我真係唔明喎 香港明明兩邊都有人 之鋒親民主黨㗎又唔係個個香港人都撐侵 又話買兩邊點解拜登就可以撐侵就唔比人撐?
到侵真係贏咗
但做嘢唔啱佢心水
到時佢又會怒屌
"共和黨同民主黨一樣係共匪 綬靖撚"
咁你咪要盡量爭取呢個次要敵人,離間佢同主要敵人既關係囉
你真係好撚無知
讀多啲書先同我講野
唔好聽下陶傑啲節目之類就以為自己看透世事
我真係費事曬口水同你up
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞