拜登當選既話,香港人要有心理準備面對最壞情況

643 回覆
1488 Like 138 Dislike
你得唔得罪又點,你香港根本就唔夠份量同大陸比
係佢地心目中,我唔敢講大多數,但恐怕已經有一部分人係打算賣左香港佢,再跟住就到台灣,之後就南海
如果佢地主政既係親共派系,亦都唔洗晒心機時間去同佢地打交道,得罪又點? 咪踩多兩腳囉
英國人當時已經維繫唔到遠東殖民地喇,就係咁先所以要傾前途問題
如果佢夠Power根本唔洗傾,大陸收返香港既決心都好強,鄧小平有晒全盤計劃你唔俾佢可能真係搶,但你英國冇決心守,既然打唔成,咁不如讓俾返大陸
香港人都唔去爭取啦

淨係比民主回歸派帶風向

而家奶晒嘢怪得邊個

要怪就怪自己

將責任放喺自己頭上總好過成日諉過於人
埋到甴種身班讒臣邊夠膽叫甴種認低威
小學雞又無見識又紅衛兵民族意識上腦更加唔會放低身段
總加速師呢個名你估流㗎
我敢肯定依家對大陸冇好感既人當時都係未出世/ 好細個,可以做得D咩?
同埋當時民心好明顯係傾向回歸,以為真係有民主同時又係華人自己話事
點知搞撚到咁,正正就係上兩代人一手造成
依加仲未係最壞?
一個競選承諾完成咗8-9成一件就連1成都做唔到你同我講兩個人係一樣
同弊燈就差唔多喇
選前民調高
一事無成
一個扮撐力架一個就扮庶民
大選前消極拉票

你話邊個似邊個
所以就話呢個係共業來

上代選擇咗做大中華膠

我哋呢一代咪要承受囉

不過與其怪責佢哋

倒不如諗下有咩可以為下一代同為自己將來去做
China joe當選你講咩都無用 都係死路一條
係我真心定你真心
lm
繼續半死不活假一國兩制係香港人真正願望

時日曷喪 予及汝偕亡 呀
民粹邊個黨上屆輸撚咗個選舉就不斷發動民眾仇視言論, 媒體攻擊同國會彈劾到下一屆選舉呀
臭蟲論
對於蘋果日報Mark Simon同埋大紀元高調支持侵,
拜登上任之後會否會方丈香港又係另一個問題
之前我叫人拜登當選唔好走去屌鳩人以免成為另一個蔣介石即刻畀人話我係收共產黨錢
拜登當選都玩撚完啦有咩所謂

你屌唔屌都係咁
拜登當選唯一好處, 就係畀左膠睇下世界會可以去到幾恐怖。 習帝仲唔即刻打鳩台灣 到時啲華人左膠就清醒

大支牙膏會醒
醒唔醒就唔知

不過都陸續會死啦
最慘係差佬已經扮咗一大堆黃絲牌。到時政府工唔請,大陸又唔俾入境
想做港豬都唔得
流氓政權淨係識尊重威脅到佢既對手

力架馬當年卑躬屈膝乜政治正確講乜支那承諾唔將南海軍事化甴種咪一個屈尾十軍事化晒D島礁落鳩晒力架馬面囉

宜家弊燈成家把柄俾支共捉住支共仲駛乜理搲唔搲撚塊面弊燈上台第一時間叫民煮擋取消華為禁令呀
咁唔好彩嘅話
我最多咪恭喜美利堅省囉
問題係上一代既繼承者綁架咗下一代既選擇, 一定要跟佢哋條路線走
咁而家香港人都識得反共不如反中啦

都開始覺醒唔會信飯民
連登需要多d認真文 推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞