拜登當選既話,香港人要有心理準備面對最壞情況

643 回覆
1488 Like 138 Dislike
2024年個個一定係war cabinet
問題係香港要堅持四年
問題係香港點撐到四年
海外社區同軍團準備好未?定繼續留守立法會抗爭?
呢啲預咗要做,反而係鄧走唔到嘅人慘,佢哋真係唔知點算
習近平:抛棄幻想,準備鬥爭
根據阿姨最新訪談,
就算侵當選,
侵既政策短期内雖然可以壓止日本同台灣發生戰爭,
但長期來講,用來喂飽服務業支撐美國經濟繁榮既QE放水政策,會衝擊一大批美國盟友,
而侵既美國優先政策更有可能令呢批政權垮臺,係呢個時候(大概2023年)習近平已經大致清理完黨内人馬,可以大展拳脚,
包括將勢力由柬埔寨延申到拉丁美洲美國既後花園,
去到呢個時候侵就會變成大豆侵被邱吉爾當成張伯倫清算。

所以你無論點台灣都係要比人打一波(2024年暴動),
早打仲好過遲打。
拜登加稅同全面Lockdown就會衝垮美國服務業
(仲未計算美國因爲無法選出總統對金融市場造成既震蕩),
金融危機提早來臨,戰爭同排華提早上演。
某程度上

拜登上台可能會令支國加快滅亡

但連登囝應該聽唔入耳啦

個個講到美國會變支那附庸國了
中共蟈在柬埔寨代理人洪森(前赤柬頭子洪森,靠越共上位之後背叛越共,做埋支共在柬埔寨代理人)已經係人板
搞唔清楚世界基本格局
都未完,Trump 都未放棄,咁多失敗撚走出嚟帶風向!
劉仲敬:川普是共和黨的拿破崙。拿破崙在能夠贏得卡爾諾得不到的勝利時,才是共和派低於正統派的統戰領袖。拿破崙一旦失敗,共和派就會覺得他比保王黨更壞。川普要麼成功,要麼就到2024年去做1980年的哥德沃特。只要這一次失敗,以後的總統就沒有他了。共和黨有強烈的動機逼迫他跟拜登妥協,以延續部分川普政策和排斥民主黨激進派、成立合作政府為條件,避免美國分裂。

哥德沃特在1980年支持的是誰?當然是羅納德里根。共和黨在自己改選較多的情況下穩住了參議院,擴大了眾議院。下一次民主黨改選較多,對共和黨更加有利。大蕭條和戰爭前夜的總統,是預定的張伯倫。失敗責任落在民主黨和公認的全球主義者建制派拜登先生頭上,對2024年的共和黨不可能更有利了。只是可憐了厚道的拜登先生,他和麥康的勾兌恐怕又是一個背鍋俠協議。政策要執行川普的,讓利要優先給共和黨諸侯。否則,分裂的少數黨政府無法維持。將來眾怨所歸,都在他老人家頭上。民主黨激進派,甚至大諸侯,既得不到政策,又分不到優先利益,必定四分五裂,責任又落到他老人家頭上。
拜登呢4年做唔做嘢都死

都係會比人擠兌成張伯倫
我係Twitter 見台灣右派嬲到連劉仲敬都罵埋
我係Twitter 見台灣本土右派嬲到連劉仲敬都罵埋
中美和解,未來幾年都唔會再提香港
我唔會信呢條戀童死老鬼
Trump比左四年時間台灣剿匪,自己無好好利用
邊有得怪人
國安法夠話過咗就死人塌樓,你而家咪健在喺度發廢文
推 CCTVB俾人杯葛咗成年唔順氣,尋晚終於要借住《愛·回家》單單打打 #2 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區 https://lih.kg/gncDqT
https://gab.com/GlobalHimalaya/posts/105168437058517001

美國情報界泰斗皮切尼克博士透露,今次大選是美國史上最大的「釣魚行動」!
一切都係川普總統計劃好嘅,選票有水印標記,2萬國民警衛隊已經派出,拜登同民主黨腐敗分子已落入了圈套

魚釣的差不多了,該收網了..
香港人靜觀其變啦
我就覺得拜登勝選代表共和黨已經同民主黨傾好數
用兩院換總統,逼侵認輸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞