拜登當選既話,香港人要有心理準備面對最壞情況

643 回覆
1488 Like 138 Dislike
呢個倒係唔會發生,最大可能係支共可以拉攏到南韓,
然後由南韓手上獲得美國4-5年前既科技,尤其是雷達同半導體呢d敏感技術
民建聯需要飯民
分分鐘侵輸左會任內打杖
咁又唔會,臺灣始終有兩萬幾支導彈
唔會發生?
支共派間碟去偷技術,另一方面巨額賄賂拜登,消息封鎖
冇咩唔可能
中共點會唔係度
唔好FF咁多
唔會發生? "Here is the 鵰" 一早講左中國唔係敵人, 佢一句come on man, 為左同中國deal, 中國要乜有乜

望下奧巴馬同伊朗啦
拜登係呢方面係話唔到事,技術封鎖支那係兩黨共識來
唯一有變數既位係封鎖既程度去到邊到
拜登同Harris可能會尋求支那向美國d BigTECH進一步開放市場,
支那就有機會透過民轉軍得到部分技術,但呢個過程都要等5年以上
而且好有可能拜登同支那根本談判唔到任何野出來
因爲拜登個根基根本唔穩,肯定係處理國内問題先
禁運係89年去到宜家都enforce緊既政策來
而且禁運上面仲有一個叫wassernaar agreement既野
就算係盟友向支那出口民用技術都要通報美國
打完台灣之後
Btw佢話來年香港有機會因為選舉舞弊而出兵呢點重成唔成立

劉高估左香港人既反抗程度,無人反抗當然無仗打
香港政府已嬴
問題係無人諗到奧巴馬會對伊朗咁好咁認輸咁付出, 而目標只係想要一個deal

拜登都係一樣, 你唔好低估有D人想追求和平同溝通可以去到幾盡

加埋傳媒自然幫佢掩飾佢個弱勢, 話拜登呢D叫追求和平, 中國太強大, 唔可以得罪
伊朗有得deal本身就係因爲伊朗可以用放棄核武來做籌碼
習近平本身已經將自己綁左上戰車,香港-台灣全部都唔可以放棄
唯一可以放棄既係北韓,但北韓本身習近平係唔太話到事
就算拜登喺好多香港人眼中對中國友善,拜登都唔會係同中國平起平坐,更加唔好講成為中國傀儡。中國喺美國面前,永遠都係下等人。

拜登最多只會依沿襲過去幾十年和平演變中國嘅方針,重新支持改革開放幹部。
早排睇遠東的線索,開頭講遠東共和國既下場
李文亮同雷洋都係共產黨
多謝巴打
尋日唔入嚟睇,而家入嚟睇了
伊朗有得deal本身就係因爲中國可以用放棄仆佔領南來做籌碼

一個恐怖份子擁有籌碼係無限,佢聽日捉你坐監,你已經係佢對外籌碼

習近平本身已經將自己綁左上戰車,香港-台灣全部都唔可以放棄

唔可以放棄所以咪要deal 囉,台灣要承認自己係中國一部分,50年後加入中國,拜登保證直到2071年一國兩制

唯一可以放棄既係北韓,但北韓本身習近平係唔太話到事

北韓根本就係中國,中共一比人圍,佢就叫北韓發惡,deal登又要安撫中國幫手

你唔明白,呢個係game黎架,北韓其實就係中國,無中國佢一早滅左國啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞