拜登當選既話,香港人要有心理準備面對最壞情況

643 回覆
1488 Like 138 Dislike
Strong post lm
怪就怪香港人政治冷感

懦弱
push
根本拜登就贏硬,香港人自求多福啦。
咁睇落joe上台可以接受
喇我有機會打共匪的我去台參軍又點話
齊齊攬炒
如果睇完拜登咁多次演講,咁冇energy 咁甩甩咳咳,錯漏咁多下,
美國人都係要選佢既話,
咁我諗真係天命黎,到時港台一定更危險
咁應該點做?
兩黨共識係痴人說夢

國家利益係政黨利益面前,都只係籌碼

最終邊個上場都唔會改變世界經濟重創個事實,而華爾街大舉投資中國市場
有咩更壞既情況? 依家仲未夠壞咩
真係Biden當選,鬼佬仲大獲過我地
我諗都冇咩大分別
trump輸都唔代表美國會一面倒親支

台灣武統本身就冇可能發生
trump又好biden又好 香港由頭到尾都只會係受害者
"美國社會因爲選舉陷入嚴重分裂" 我對呢樣野好有保留
就算Biden贏,我唔覺得社會分裂,民主呢樣野深入佢地血液骨髓,對家幾唔憤氣都會尊重選舉
打咁多字就係叫人之後奶登
民主黨一上場,大陸就"大規模打壓香港甚至武力威脅台灣"
咁唔係等如R爛自己塊面咩,點都要表面過得去,等佢民主黨交到功課,證明對話係解決到分歧,唔一定要好似Trump咁強硬
當然,外交角力依然,底層滲透繼續,培養第2個韓國魚只係秒秒鐘既事,等佢地台灣人自己賣國唔係仲好咩?
Pish
我都覺得係。係要整你香港就整你。
見巴打個名都應該係有研究開歷史,咁樣認真討論下其實幾好,起碼會多D思考未來個變化,唔好一有唔同意見就5毛 政府PR批鬥人
拜登做同侵做既分別就係

Trump當選後 你會預左佢做到American first 之後就唔會點理香港 所以你會肯將香港變做美國其中一手牌去打擊中國 但係民主黨因為冇權要贏2024 就可能借香港黎Trump

但Biden當選後 你預唔到佢點樣幫香港同埋幾時出賣香港 而左報就係呢段空白期會看似無意但實際有意地misinform過去一年香港反中既努力
所以基本上當拜登做左 香港基本上玩撚完
兩黨共識係呃人的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞