[有圖]mk妹學人做幼師 po曬細佬d樣上story 害死

905 回覆
486 Like 211 Dislike
樓主無縮到
佢只係循從返正道
去解決呢件事

你想搞事食花生不如過住啦
現實就係而家嘅香港就係變成咁
唔好再幻想今日嘅香港同大陸有分別
!!!
X2
行撚開啦
成班花生友係度煽風點火
係,唯有見到依個PO啲歪理王,屌9佢,再BLCOK 9佢. 佢地見冇人應,自然收皮
好不安 成個怨婦咁
好奇問,點確定佢冇問過小朋友家長?

除非有小朋友本人或者家長指證,否則我地都
唔確定?

雖然我都覺得佢冇。
有個宇城乜Q,我都BLOCK 咗佢,
條煩膠仲有冇自言自語覆我,我就話知佢。
未BLOCK佢前,已經CAP低哂佢啲野,
日後必要時,SHOW比大家睇。
睇佢個款應該係實習生,邊會接觸到家長呀。
比我BLOCK咗嗰位宇城飛,唔知你仲有冇MON PO呢,不過睇番BLOCK你前CAP低啲野,原來你啲歪理CM,個個都好多負評。
日後必要時,我會SHOW比大家睇。放心!
你老母俾狗屌啊
同嗰度咁多小朋友相,唔通佢會逐個家長問?
其實我覺得反智既位唔係依條條例本身,而係

1. 如果條例既出發點係保護兒童而唔係發佈,但如果係家長同意之下就可以發佈(唔知樓主定某個巴絲打講),即係係家長同意之下就可以唔理兒童安全而發佈?

依個point已經有人覆左我,就算家長同意都唔可以發佈

2. 依家fb,ig咁多細路page,每日出post講個細路係邊做緊咩,之前美心妹妹甚至出埋寫真,依D全部都冇條例監管,但係做幼教po細路相就要釘牌。以幼教專業操守來講有依條條例冇問題,但係睇闊D,成個社會得依條條例就好反智
義工黎 可能真係唔知
不過要檢討
係wor 報埋FPCSU
巴打你串人既方法幾得意,btw, 我覆左另一位絲打點解我覺得反智
其實我連件事係點都冇睇,too long...

純粹係見你個on9仔遮啲唔遮啲所以過嚟笑吓啫
好不安
原來係細路 睇標題仲諗緊post 細佬樣都唔得
屌 仲想等到幾時
主要原因係父母係法律上係子女嘅監護人
亦假定左父母有成熟心智去為子女謀最大福祉

至於FB/IG父母成日貼小朋友相, 係外國會叫呢種父母玩Facebook parenting, 當然都係唔好
樓上咪講咗冇囉
你語言障礙?讀寫障礙?
柒咗就靜啦
真係要調教吓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞