[有圖]mk妹學人做幼師 po曬細佬d樣上story 害死

905 回覆
486 Like 211 Dislike
你又知人哋冇問家長
樓主放得人上黎公審都唔見得性格有幾好
佢可能係無心之失,但你一定唔係
分分鐘你仲MK過佢,性格咁差仲學人做幼師
唔明點解永遠都係垃圾先去教幼稚園
明明幼稚園係一個小朋友最黃金吸收時期
一定唔係淨係學abc
應該調番轉最top既人去教
要一班其身不正既人教教條毛咩

見過屋村幼稚園學生同名校就知個分別真係好撚大
明明都係幾歲人仔 差咁遠
中小學普通邨校同名校都好大分別喇
老師係聖人咩
自己本身其身不正都唔好返工/intern個陣show出黎
以前教幼稚園中學學歷就得,而家呢代80 90後都係呢d人教出黎
Top唔top都其次 最緊要係要做到榜樣比啲小朋友睇
升左一千followers了

邊間校服
無左個頭......
幼教最好應該係chowai yeung, 又靚女又有愛心, 我知你芒緊po
好jeng 好有愛心 想做佢男朋友
香港幾時有肖像權私咩隱

但你話係呢行既潛規則就冇野講啦
想屌
喺學校番工既認為
1. 亦係最嚴重,無謂既身體接觸,唔明點解要抱住小朋友,一則對教學一啲幫助都無反而增加依賴,二則係學生之間唔應該有咁親密接觸。佢好彩係源於佢係女抱男,幻想如果係男抱女,應該都比人投訴爆/炒得。

2. 影相,無可否認大部分情況都係約定俗成,你叫我諗一條法例我真係諗唔到,但做學校我相信呢啲真係基本野。另外,我之前喺一間學費幾萬蚊既學校番工,番左一個月副校係親自同我地講code of conduct,聽哂再要簽名話唔可以影相身體接觸blablabla

3. 影學校名,唔係咩大問題,但係會影自己公司/學校名,一係就好pound of my school,一係就係小工作經驗
唔洗家長嫁,有人話幼稚園有規定唔俾放照
咁樓主咪可以直接向學校投訴囉
想搞大姐姐
教大唔係英文教咩ou用中文喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞