[有圖]mk妹學人做幼師 po曬細佬d樣上story 害死

905 回覆
486 Like 211 Dislike
如果肥絲大隻仲係到一早屌哂你地老母上天花板啦!
咪柒啦 自己睇咩係個人私隱
香港無肖像權
其實學校仲多
成日放啲大頭想係網站又貼街
但從來都冇人話過
唔好同我講張張相都有問過學生同家長
人哋正正經經返份工,關你咩事
咁都反智你動漫節轉身呀?
成班扮睇唔到
完美收佢皮
整容前
大力推 個柒頭del ig? 揾唔到
大家好似唔係好明背後個 rationale
呢個條例 / 慣例係要保護返小朋友
(你見 d 屋村地下既幼稚園都貼哂玻璃好難睇到入去)

咁無啦啦返學o者,保護小朋友做咩?
唔止係講緊 d 變態佬拎 d 相o係屋企自己打飛機
例如係防止有孌童或者想拐帶兒童既罪犯點相,認住左某個小朋友,會跟佢尾、會嘗試接觸個小朋友、甚至用 d 相黎呃學校職員話自己識呢個小朋友接放學想帶佢走

咁通常學校都好嚴格,指定邊個先可以接小朋友走、要登記埋身份證之類
但係再嚴格都驚萬一萬一萬一出事,所以係連小朋友既相片都嚴格限制唔可以 post,無必要,唔應該 post

其實做幼兒工作,comply 遵守返呢個限制有幾難?有咩必要影相同放上 social media ?
無囉,完全無
。 唔明
一係More ,唔係似假膠
私隱黎你識唔識? 同你影相就代表同意你po?
關發夢咩事..... 咁都可以拉埋黎講 基本職業操守黎其實唔可以po小朋友樣上social media 真係要po都要遮曬樣
笑撚咗
邊個會妒忌佢

做得幼教連基本規則都唔識
仲講埋啲on9嘢
個腦係咪揼撚咗
佢仲好似未知自己錯咩咁 覺得你人哋專登搵位入佢妒忌佢 真係咪撚比佢出黎教書

利申 之前yr1有同學咁做比校長同家長知道,yr2無一間院收佢做實習
屌琴晚見到都費事放上嚟
方唔係佢睇琴連登咁多厹撐自己咩
私怨呢 就冇嘅 但條女由中學一路到而家都係犯眾憎嚟
所以佢冇朋友 ig相永遠都係自拍
只係冇諗過佢竟然乞人憎到俾人放上嚟啫
連登思想 人反我撐死都要拗
會問
頭幾日學校會派通告俾家長話「學校會同學生時不時影啲活動相 可能會用作校刊宣傳blah blah blah ,你同唔同意」
學校係一撚定會問
小朋友齊打架
借刀?
人地放細路樣上story 你唔識自己DM佢?
你宜家爆曬佢IG出黎,一堆人湧入佢IG唔係仲多人見到個story 咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞