[Alice HaHa]因開網店賣淘寶餐具及虐待蝦佳而被追擊嘅倒米災星蝦乾-AKA怨婦界KOL(11)

1001 回覆
206 Like 14 Dislike
利申路過
佢個仔又扁頭又營養不良
勁擔心
痴撚線可唔可以帶佢仔睇下醫生
唔撚識湊俾奶奶湊都得掛
搞到佢個頭咁
From haha:
醫生話我bb個頭型無問題
開定樓主會唔會更新唔切
話晒佢啲柒事日日都有新鮮事
lm
真心好諷刺

唔知自己個仔有結晶尿果陣,又話自己去咗戒蛋奶(?)一排,又諗住瀨係尿片問題。
而家明知道自己個仔頭扁,就一直講話醫生話無問題,一啲補救方法都唔去做,然後又想將問題瀨落遺傳度。

大佬啊,咁你點解一開始見到自己個仔啲尿咁橙嘅時候,就去試啲你自己所諗而一啲理據都冇嘅方法解決;而明知蝦佳扁頭,都唔可以做多少少,幫佢搓搓頭?靠你啲所謂道具,不如自己行多步,為個仔做多少少啦!咩都醫生話醫生話醫生有冇叫你一生完仔就可以食一年份減肥藥去紥肚啊,有冇叫過你全埋身要飲『黑糖珍珠鮮奶』上奶,仲可以食雪糕食蛋糕.....蝦佳有咁多問題出現,你真係一啲責任都冇咩?所有問題都係源於遺傳/道具唔夠好?

其實本身唔識蝦乾,一開始都只係食下花生,點知越睇就越畀佢嘅行為激到嬲。永遠都覺得自己係啱,唔啱聽嘅就一定係抵毁你、係錯嘅,同777一模一樣等收皮啦!
人哋提醒佢小心飲食(因為佢餵人奶),佢答醫生話我冇需要介口(戒口)。

其實有啲嘢唔使醫生提,做媽媽嘅只要為bb好,都會自動自覺去做。

佢湊仔咁fail 都有人sponsor 真係要擺買
蝦姐教錯哂育兒野 最近段泵奶片我真係
睇說明書同虛心向其他媽媽學真係咁難咩
算啦 有啲人係咁架
總之我想食就食 餵緊奶或者係陀緊b要戒口就陳百祥上身 我唔知我唔理
投胎成為呢啲人既小朋友係一種不幸

諗起呢張meme
佢湊到個仔咁仲要扮育兒專家
摺埋啦
最憎佢d片俾人捉到錯處
就話條片只係分享 唔係教學
但人地教返佢就起鋼 賴返醫生話冇問題
上過熱門真係唔同啲
放完假一返office就聽到中女同事邊食早餐邊講蝦乾
佢啲片都唔係分享 係半桶水同人說教
至撚憎佢個專家pose再身un un 手fing fing教你做嘢
蝦乾咁想出名 今次真係好紅嘢你
咁可能大貓office都有人講
可以post埋去babydiscuss
同埋人地都無預會有人奶媽去食減肥藥
藥喎 餵緊奶就算病重可唔食藥就唔食啦
佢真係痴線㗎
個post推得快到
虐兒可恥
條友真係奇怪
想唔戒口咪餵奶粉 大把媽媽餵奶粉
完全唔明點解佢要堅持全人奶又亂咁食野 玩死佳佳
一定有人講 如果我係小熊貓我就會叫Hagone摺埋唔好再玩social media 無謂比料大家笑喇
但係諗起佳佳咁樣我就笑唔出
係覺得佢老竇老母on9姐,雖然佢個仔唔係得意樣,但係見到小朋友都自然想佢好,想佢開心呀佢老母一係就唔好咩都攞出嚟講,拎左出嚟講呢,就負返小小責任...唔係一句話「純分享」就等於你做嘅嘢冇錯
你擺得上網,都係預左比人睇架啦,如果你淨係expect好嘅comments,咁你就太自大;expect有負面comments呢,就open mind咁去睇。十個八個人插你,就可能係hater,但咁多人插你,咁多人忍唔住出聲,你就反省下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞