[Alice HaHa]因開網店賣淘寶餐具及虐待蝦佳而被追擊嘅倒米災星蝦乾-AKA怨婦界KOL(11)

1001 回覆
206 Like 14 Dislike
啱啱睇哂佢開live睇comment睇到閪面嗰條片
https://www.facebook.com/alicehahahaha/videos/1842460462505078/?vh=e

佢話用marmite炒野夠鑊氣,會香啲,脆口啲
聽到我耳都側埋鑊氣=脆口?我以為係佢講錯咋,點知佢講咗兩次
又話要養鑊LC marmite就係方便在唔駛養鑊喎
人地問佢有無試過無水蒸,佢又過無,淨係試過整菜
隻細花buffet嘅好處係乜?就係夠細,整菜啱啱好
睇到我好尷尬呀屌
成條片佢狀到仆街,叫人「哎呀算啦算啦唔好理嗰啲comment啦」 個樣係同Sona room tour咁上下閪

利串:我都有用LC,不比佢少同埋短時間。Marmite好處係乜佢又半桶水,buffet最強無水蒸佢又未試過。枉佢話自己係LC忠粉
所以都係因果問題
見個老婆成日煮埋d垃圾 咪唔想理屋企 寧願打機
用buffet嚟整菜咁嘥
條友真係唔識㗎喎
遲啲會唔會見到厭 出去偷食
lunch 要食多d 同埋 放工後食少少野先返企
諗諗下有句俗語 想留住男人首先要留住佢個胃
好似幾有道理
陽春壽司
唉雖然我唔好BB仔小朋友,但係都戥蝦佳慘
老母on99咁老竇又根本唔想負責任咁款
第日大個d有咩親子活動呀功課個d都實畀人嫌煩

諗起依個meme
lc 出依個product 已經夠on9 點知真係有人買
係咪就係無人買 執減價貨炸

你講得啱呀,lc開倉啲倉底貨嚟
條片咁啱有人save底
題外話
佢以前都叫有執下打扮下
點解佢而家會散發住一陣霉味
如果唔係點塑造出偉大媽媽形象
為左個仔打扮時間都冇日日都好忙湊仔冇哂me time 好大犧牲
其實佢個髮線嗰陣時已經好高下
想問係咪得我一個覺得LC好重用得好辛苦
絲打high five
洗碗洗到好攰
不過LC炆野真係好好
炒菜都係用返普通鑊 輕身啲
啱channel 蝦叔?
佳仔真係慘俾個戇鳩老竇改咗咁嘅戇鳩名⋯
咁就一世
Happy Corner!
唔小心跣手就玩完
我凝住用得多隻手要睇醫生做物理治療
唔係就算鐘意用嘅都承認重係事實
不過炆餸 無水蒸 爆炒 都係無得輸
所以我唔明點解人用LC佢用LC,會煮到啲野又無色又無水咁明明鎖水勁好
隔離sadelle勁多禮物收 日日影相陪月煮飯好好食

蝦乾應該好唔滿意佢個陪月姐姐
就算睇佢出event(Fancl扭屎忽嗰次)叫做打扮咗...都唔覺得有幾好我老母六十幾歲人,又要煮飯做家務又湊孫,都冇佢咁霉
有可能
睇到煲湯完美屌打蝦乾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞