[Alice HaHa]因開網店賣淘寶餐具及虐待蝦佳而被追擊嘅倒米災星蝦乾-AKA怨婦界KOL(11)

1001 回覆
206 Like 14 Dislike
食呢啲夠唔夠奶㗎?啲奶有無營養㗎
佢次次都係咁
咁又係 唔反轉會以為$12店貨仔
個蒜頭鼻🧄好唔療癒
快啲比佳仔食奶粉啦

其實hagone每日食少一半carbs, 減肥就唔使咁辛苦,fancl減肥丸都唔使食
人地餵奶要上奶係首先要米氣炒米茶 白飯
之後先再要湯水 豬手 木瓜 鱆魚
佢真係特別..

地瓜也稱紅薯,是經常吃的食物。但對於哺乳期媽媽來說,地瓜有一定回奶作用,需要退奶的媽媽可以食用紅薯湯連同紅薯一起吃。
唔反轉點睇到係Lc
退奶
減肥成功係咪又tag coffee?!
向好的一面看,會唔會係Hagone終於決定比佳仔食奶粉,所以食定番薯回奶
其實應該講飲完會谷奶 而唔係教人飲黎上奶
仲有三文魚刺身都會爆奶
但傾開嘅幾個媽媽都認為係因為食自己鐘意嘅野 所以先會谷奶 因為呢d唔會日日食嘛
要上奶一定係傳統 飲多d湯水 炒米茶當水飲 密密餵
仲有醫院人奶姑娘教「葫蘆巴籽」都係上奶配方
真心唔識唔好亂up咁教人
岩 本身餵人奶其實又唔洗點戒
但bb有濕疹就應該食清d

向你學習
腦補佢叫corner
見到巴絲上面打conner仲以為打錯

Hagone你知唔知自己成個范暐琪咁
唔好咁開心
係話你地臭朵加髮線向上似都仲要日日自拍
我生完覺得餵人奶戒口仲清過大肚時

退奶食物唔食得(成日唔小心都中,eg車厘子都會退奶)
桃奇異果等有毛既生果,陪月交帶唔食得,對寶寶皮膚唔好
生野唔食得(媽媽谷有媽媽食完,個女敏感腫過豬頭)
牛/海鮮唔好食咁多....
咁好全埋身人奶b食4次奶
應該要拍片教人喇
石斛花少用嚟入藥 花類最多計佢主解鬱
若果要計翻滋陰清熱養胃 一定係用翻石斛

但針對翻唔少絲打飲完無/遲m
要睇反體質 甚至係本身有PCOS等問題
單靠花茶就無乜用
如果以我理解
呢種唔係計中成藥 因為係乾花乾草藥
反而可以睇下中草藥銷售/其他到入手
利申: 唔太記得啲條例
零售 (retail, retailing)
指將中藥材出售予任何並非為批發目的而取得該等中藥材的人;而零售商 (retailer)亦須據此解釋;

零售商牌照 (retailer licence)
指根據第114條發出的牌照;

製造 (manufacture)
就中成藥而言,指調配、生產、包裝或再包裝中成藥供銷售或分銷,而製造商 (manufacturer)亦須據此解釋;

*第549章 《中醫藥條例》 第XII部 中藥材業者的領牌
我就咁睇咗,佢無註冊到online 賣
同埋MZK life 係自己喺大陸有種植場種石斛,再搵生產商負責

唔知算唔算製造商

但MZK Life 係有註冊咗做零售商
根本佢個仔個鼻就似足佢,倒模咁
肯定唔會失散
仲話蝦公基因強勁個仔唔似佢
公道講句 反轉先唔會跣落個碗度
唔覺係特登
咁慘 我餵2個冇乜戒口
因為餵已經辛苦 仲要戒埋口覺得不如唔好餵
(不過你講果d平時我都少食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞