香港月入10萬及月入2萬既分別

436 回覆
163 Like 1233 Dislike
仲有, 信用卡得返兩張
Citi prestige 同Ae platinum charge
Citi 送酒店好正
AE張卡就得個型字,同埋搏佢有日會俾我上 centurion

過海唔趕時間嘅話繼續排紅隧,因為西隧真係好撚唔抵

Laptop 用左6,7 年大學用到而家。

同埋,買左部70寸電視
上星期一日俾人炒左三張我dklm
+1
唔講啦驚起底
我未開始搵錢已經係十萬咁死港孩係咁
多謝父母
除左搭的士,其他野搵兩萬都會咁做,係你on9
唔洗FF
係睇性格
從來都係應洗則洗
搵幾廿萬, 凍飲+4蚊或以上唔會加
食老麥食特價餐
原則問題
搵十萬果啲包養我ok?
愈有錢嘅人愈計較
可能都真係會日日坐的士 或自己揸車
但買嘢食飯有著數一定拎到盡
Netflix/spotify/任何訂閱制既野
2萬:周圍搵人夾plan,要用盡個plan既quota
10萬:1個人join plan,根本唔知/唔care個plan可以share幾多個device/users
幾十蚊野得你咁ON9會咁做
我無100k但都有70k
同搵兩萬嘅分別係
搭車,無分別
如果返工,一鳩樣都係黨鐵巴士,uber係無渣車又夜走先會搭

渣車
整車玩車都係用盡方法到最慳最高CP,係過隧道會鬆手左,接女行西隧

netflix/spotify
都係最平方法,無分別

超市減假野
都係最抵先買

信用卡
無分別都係開一張新拎晒d著數就cut 鳩左佢

食飯
自己食無咩分別,都係好cheap,3哥兩個送咁,車仔面頂盡3個送
但溝女就唔同左,會食兩千蚊餐,用銀彈黎溝女,搵兩萬果陣會就住就住

conclusion係,我搵得多同以前搵得少,都係以最平最抵去拎到最大利益。我有錢左唔代表我on9要使錢係d無聊野度

講得出咩搵得多同搵得少就使錢會有好大分別即係你仲停留係底層
皇帝用金鋤頭耕田
樓主應該仲未出黎做野/fg

睇佢d例子就知
好同意, 多左錢洗唔等於要洗 on9 錢
窮撚好多時就係唔識洗錢, 啲錢用晒係 on9 野到
做緊10萬嘅野但搵2萬
on9知你個人工就起到底?香港800萬人邊個得閒理你呀?你就算有錢到月入百萬,都大有人在啦,幾時先數到你?睇得自己咁高。一係就唔好講自己搵得多過好多人啦
同埋真係no one gives a damn sor

條傻閪9up當食飯
睇返上面原來佢亂搭嗲唔係本身條友黎 屌
條友on9
除左搭車同訂閱
做緊10萬既野
利申 得3萬
我以前喺香港搵10幾萬嗰陣一樣樓主講嘅都無做過
你舉啲例子好低俗
梳 證明咗你真係唔係搵十萬
十萬既野。我做緊。
利申2萬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞