[慈雲山有七隻大鷹] 龍虎門暨港漫討論區 07

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
和仔係靠長篇去養短篇, 而短篇又係佢最癲既野
嗰時睇風雷傳,成日睇完都會問自己,我究竟睇咗啲乜
我當年都係
可能嗰陣仲𡃁仔 返學搭車睇佢消磨時間
對姦興嗰啲勁爆畫面仲算有興趣
因為同當時正傳係好唔同
屌完九唔搭八後 下期又買黎睇
呢次有冇消息完左阿修羅會岀短篇書
唔會真係直落殺道2掛
唔記得邊度講話出野狼與馬莉2 (應該係類似題材, 未必係2)
之後就寫現代技擊
有呀, 咪野狼與瑪莉2
新殺道12月麻
點解唔寫火龍
轉做薄裝都好吖
我就好彩啲,只買正傳,外傳痴人睇
新一期火龍講左好撚耐
火龍轉薄裝會蝕錢
壹本10週年個陣佢有提過
火龍係佢親手畫, 而家D畫係阿架同助理幫佢, 佢會想火龍真係佢自己野。要佢放心而家D書佢大概都要諗下班同事生計。大概要真係搵到多一位主編又得到讀者認受, 佢可以放手之後先大機會D見到火龍了.......
文嘉宏之前本退魔傳其實都唔差, 可惜應該反應麻麻, 佢都無時間繼續落去
同巴打你大致相同, 阿興D橋我真係一直以黎都唔鍾意, 好無脈絡, 雖然呢點佢自己都話佢諗橋係用畫面行先, 佢想做到某個畫面之後, 再諗點樣令到個畫面出現, 所以中間D野我一直都覺得好唔仔細。
風雷傳其實係橋上面我都唔敢放好大期望, 定到20期短短地走樣極有個譜希望會好D.........
嗰陣正傳係咪仲講緊通天教
我剩記得個撚化計劃通天風雲開頭幾ok
越睇越悶 嬲得濟冇再買 反而王風雷1 2 勇哥2繼續買

火武速報:江湖人對虎兒風評不佳,認為佢只係仗著老豆庇蔭嘅二世祖。

和創發Pit仔不惜低聲下氣,甚至乎扮狗嚟同虎兒埋堆。Pit仔同虎兒講,文虎收購其元朗夜場分比矮仔權,令虎兒不滿,要斬矮仔權泄憤。

不過事後虎兒斷片,崩牙豹同虎兒講返斬矮仔權件事。虎兒只係覺得飲大兩杯,噏得就噏,完全唔當一回事。

矮仔權同火武打交道,話明夜場只係商業轉手,唔想牽涉火武同虎兒轇轕,火武明白事理。

散席後,Pit仔同洛威拿幪面斬矮仔權一行人⋯⋯

今期火武全文場,瑞新寫文場仲好睇過毁天滅地嘅隻揪,下期又有得睇火武玩刀仔
冇脈絡呢點好認同
成日覺得佢好求其

一係就永遠同一橋段 換下人名就係
鳩打擂台唔再講
嗰陣達摩vs暗黑達摩 加個乜鬼天竺僧筆錄
佢以前街霸3咪岀過
出game
真係唔記得佢了
搞亂埋佢同鬼將軍 斷手個個應該係鬼將軍
figure

牛佬主編
《龍虎門外傳》慈雲山七鷹
創刊號
10月24日(星期六)出版
售價23元
全港大小報攤有售

賣返$23蚊

鍾英偉話過幾期會有解釋
白仇都有返對手 手指既野
眼就人工眼球 搞撚掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞