[慈雲山有七隻大鷹] 龍虎門暨港漫討論區 07

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
應該會,然後話牛佬未回塘,講句手野真係得架,叫大家支持7鷹
唔怪之得上星期係咁讚牛佬…
咩技擊係得牛佬寫得最好…只此一家
我見到佢話會問李浩東書數
屌打咬蔗幫, 唔問SSL書數
D 爆花 bam bam bam 叫技擊好
近期少少舊書就首推信和至Goal Club, 上FB Seach G.GOAL CLUB會搵到。
再舊多少少個D書都可以試下問佢地補唔補到, 真係陳年書就搵二手, 二手港漫可以搵古妮/漫畫林, 都係上FB Search呢兩個名就有。

#三個都係黃亦都服務好所以推薦
又要吹奏本七鷹了
個本真龍都應該唔會當正史接1280期, 畢竟都有龍虎門Z都係接1280期去玩唔同野。補充多句其實真龍唔係余兒寫的, 以我所知後半其實都唔係佢, 掛名only。

九城我自己接受到故仔, 但第二輯後段老劍真係hea到一個點.....

風雷傳奇睇個勢就唔似會為舊著延續D咩修補D咩, 會寫到有舊著應該都係拎一拎Gimmick就算。
牛佬技擊寫得好
咪玩喇 龍少認第二都無人敢認第一
雖然唔係技擊, 但佢寫神掌龍劍飛其實都唔差, 但龍九洲一無左玉記助理就仆到直一直。
佢D神掌係屬性唔剋而唔係氣勁鬥大力, 但實打技擊對拆我諗到有邊個係寫得好......
爆花 啪啪啪
叫技擊寫得紅
龍九州
畫功醜撚到
佢技擊好?
後期古惑仔對打都係睇旁白就知邊個勁同贏
無左玉記D助理即刻現形
所以七鷹已經比我預期中好左
爆花
啪啪啪
問心本7鷹有咩資格賣23蚊 同報紙檔其他港漫比1d誠意都冇
幫助理養家喎
算喇 牛佬出呢本都係想回下血姐
支持咪買囉
講真本東東已經知佢無乜貨賣喇
呢個年紀仲會出到咩好野 病完又半退休咁
除左古惑仔之後都無本見得人既作品
其實傾得埋不如將個班底過俾志德佢地搵個好主編出本好書好過
古惑仔都唔見得人啦
個班底嘅基本功都唔係神功打書果種,撈唔埋架。

不過我又有個諗法,如果7鷹好似舊時咁,循序漸進寫王小虎由拳腳交慢慢進入“神功”氣勁嘅世界,唔知會點?
我覺得余兒嘅寫法係抄水深。
牛佬:「嘩,唔係嘞,拿林拉阿國埋一邊,想辧法度條靚橋撚靚本七鷹先,今次訪問係咁多!! 下次見!」
我有d書想放 係咪搵古妮/漫畫林最好?
yes, 你可以PM佢地, 俾相佢地望望先
成日覺得《九龍》個面具佬係抄《火武》個無敵
好勁咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞