[慈雲山有七隻大鷹] 龍虎門暨港漫討論區 07

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
佢回應你嘅言論都無乜point, 又聽得出你已經好留手
有冇人買左<海虎王風雷>?
覺得點??
行曬office附近啲書報攤都搵唔到
我見到個封面,真心講係幾靚

但一諗起本<海虎王風雷>李中興有份,
我便他媽的有點嚇到鳩縮的感覺,
所以問有冇邊個睇左

而家去讚牛佬七鷹
平時又係驗屍官咁

真係笑撚死人咩
新手仲未好熟港漫人邊啲係伏邊啲唔伏
上個月開始聽咬蔗幫先開始想買港漫
點解會他媽的有點嚇到鳩縮的感覺
邊個漫畫人肯同佢食飯傾偈 就讚到上天 相反鄺志德無視佢 佢就不停屌新新龍
王風濕畫面一定好勁 劇情就....
嗯,你便不知道李中興的外號而矣..........
若果各位係好憎王風雷傳1,2,我建議大家可以唔駛買,又係乜嘢滅世危機,要空我老祖宗同王風雷三條友合作搵三神器救世⋯
牛佬都可以畫龍虎門外傳,
希望肥良都可以出山試下

個人心水:蚩尤外傳,岩哂肥良嗰種霸氣風格
因為李中興編劇嘅書,通常只求一時效果,唔會理自己d 前文後理同邏輯
有時睇睇下會發覺有d 位好熟口面,好似邊d 肥良同日漫劇情
其實都無咩野, 佢地收左咪之後我都同俊仔wtsapp傾多左陣計
我同大肥無咩交疊, 但其實間中都會搵俊仔吹下水

我其實都講得唔好, 我好想大家如果真係情感出發, 咁就無必要拉文傳仆街或者杜比反骨落水, 如果要加呢D條件, 佐證就應該要再客觀D, 可惜我表達唔到, 柒左
創刊應該係秦國軍方要求佢幫手平息示威,啊戰神係現場口up-up 他媽的話佢地攪亂社會,用雷霆擊鼓打爆地下
突然諗起之前睇過段片講街頭霸王 豪鬼雞姦阿ken
我想和仔寫本龍虎門外傳
就算寫幾期完都好,同其他即刻高下立見
深水埗仲未見王風雷

你地果區有未?
雖然嗰陣套嘢鳩流流,但我都有照追
因為bobo嘅正傳真係爛到無人有
你好呀, 多謝你因為咬蔗幫而開始買書

其實薄漫都有唔同風格, 一開波睇阿興D橋門檻會有D高, 正如我係節目都強調過好幾次我從來都唔鍾意阿興D橋。
強烈建議你試一試下星期和仔的野狼與瑪莉2, 應該會比較易接受同有時代感D。想追返第一輯都好易, 漫畫得三期, 有邪道, 有合訂本, 有出過真人電影, 真係完全搵唔到的話你PM我, 我可以借俾你。呢一套真心大推, 如果我地叫人試風雷但嚇到你我講聲唔好意思, 因為節目我地大多數時間都係假設左聽眾們都係睇開港漫。
荃灣有
有冇人夠膽寫王小鷹
蚩尤:「當我用盤古開天拳把你的春袋轟爆,他媽的老天尊,便戰你娘親的告訴我,你會否感到扯旗了。」
佢之前有本中華英雄外傳,
唔覺真係好好睇
另一角度好難寫,相對其他外傳佢已經好出色
在商言商文傳出封面集無問題,係唔識做啫,落番原著又怕益人?小家, 基本禮貌都無難怪黃生發火, 至於咁玩法我覺得都係攬炒個ip 多過兩者可以從中得益
明白咬蔗一向風格, 但面對今次事件,建議可否開一個特別節目, 搵多小小資料正經d探討一下?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞