[慈雲山有七隻大鷹] 龍虎門暨港漫討論區 07

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
有種唔知睇左乜嘅感覺 浪費晒李重豪d畫
對李中興仲有期望嘅人,唔該自己要檢討一下
咁對牛佬有期望呢?
牛佬都就退休,有得屌好屌
姦興d idea唔係街霸就拳皇
呢期屌佢copy街霸套路 今次就玩拳皇
佢有時係有idea(不過都係左抄右抄)但到真係套落故事到就成件事變好撚on9 所以如果無鍾Sir ssl死撚緊
完左風雷傳可唔可以將個班底掉轉
屈9里 牛輝 俾姦興 換 家寶 重豪俾鍾Sir
其實係對香港漫畫仲有期望
睇完今期7鷹考慮下期cut書
點解呀,今期好睇wo
姦興仲停留緊喺廿年前以為自己啲橋好紅好爆嘅年代,我諗佢就真係要入時光隧道返去廿年前生活
而家佢根本同啲公園廢老一鳩樣,拎返廿年前啲橋出黎話好新好爆

屌你老母你掉轉頭寫返阿ken 計劃復仇姦返豪鬼都仲可以叫創新,
而唔係將廿年前嘅野重複編一次丫嘛蠢閪
屌佢,諗起佢幫大渡出嗰堆書已經想作嘔
唔明點解仲會有人睇得起佢
所以咪仲講緊當日王風雷d 銷量囉
睇慣龍哥d畫
7鷹咁多白景唔太慣
3分鐘睇完
其實咪好似美漫咁玩法
我又覺得咁冇咩問題
係天下無敵個性格好似怪怪地咁
果種感覺係睇完唔知睇撚咗乜鳩嘅感覺
有 d 難度,我睇完都唔知睇咗乜鳩
果時真係要港漫滅忙,先要港漫瘋狂
我果時份工,公司啲倉佬冇乜娛樂瘋狂買港漫,
基本上8,9成港漫都有得任睇,
但係姦興孖寶啲書,
真係拎起黎睇兩頁已經冇心機睇落去
果啲咁嘅垃圾,
究竟為幾多人帶黎港漫=爛畫爛故事嘅永恆印象呢
我當時聽到姦興坐正做正傳我都諗係咪可以更衰
好在暫時還有和仔頂著
不過火武d劇情開始重複
最近講虎兒成日失憶斷片,同以前火武英雄個紅太陽啪丸啪到斷一樣

話虎兒落order斬人,又係同以前耀揚一樣二世祖啪丸後叫斬自己老豆
虎兒呢條友 好唔熟性
姦興應該仲衰過胡家實
其實瑞新D橋不嬲都係Loop, 虎兒棠哥其實都Loop緊汗清道理哥, 佢改中間少少野就再黎講
七鷹第二期係好睇左
背景我唔預佢會有咩大改善, 打鬥大概都係個D, 但挖心鷹爆樹個動作係幾有趣。同埋明明今期先應該係第一期, 一開波介紹七鷹背景同鷹爪功夫, 之後三皇現身, flash back交代返第一期D野(屌你老母咁我第一期睇黎做咩?), 三皇上門要人, 傾唔埋欄反檯開波。

無買第一期嘅朋友今期先加入係半點問題都無。
因為本身七鷹個原著故係三期

牛師傅要硬拖八期

係咁架啦

又喺專欄講明怕死 唔駛大加大改
對姦興唔應該有期望
第一期買黎留念算
而家係12期, 牛佬記錯係8, 阿Jack係訪問入面更正左佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞