[慈雲山有七隻大鷹] 龍虎門暨港漫討論區 07

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
冇早餐食!
萬友同佢食餐飯 就係勁!
吹撚到世外高人果隻
團隊每天為 #王風雷傳奇 拼搏到深夜
印廠的伙伴也是很敬業的努力跟進❤️

在這感謝大家的支持(躬💐💐

#王風雷傳奇 #港漫

炒熱氣氛
萬有依家係FB 手痕畫下電單車老祖宗就得
有冇人覺得山海近排d劇力勁左好多

啱呀,都鋪左成3 4期先有既高潮,星塵個妹真係死得好睇
姚星塵會唔會變返好人?
我強烈feel 到佢同炎帝打,會重傷,然後犧牲自己,令于清冇事變返正常人,最後姚星塵會得到伯益等人既原諒。
反而阿修羅到結局都好平靜,和仔啲書結局通常係咁
主角唔夠個人魅力,唔似阿狗咁過癮,不過可能短篇問題,果時阿狗結尾都打好長但係都覺得好睇
應該就死係伯益面前啪葉解體
最後獲得原諒
屌過氣啦

同過大肥食飯個個都會俾佢吹到天下第一
咁你真係唔洗聽 XDDDDD
我認我ON9想個風氣好D, 但我知唔可能的
俊仔真係浪費左, 如果早D識到俊仔就拉佢入咬蔗幫一齊玩
講起萬有我都好奇各位對佢有咩睇法? 指緊嘅當然係而家, 舊龍通天教嘅強唔洗多講。
萬有而家有一種唔忿氣嘅感覺俾到我, 佢間中會自己畫一兩張野掟上黎呃LIKE, 而個一兩張野大概會得到佢FANS讚好吹奏, 但我就只覺得佢停左係90年代, 構圖同畫功都係。而好似呢兩日佢post個張電單車圖, 比起當年拎100分個張其實都差左班, 佢連自己都超越唔到, 然後仲要拎一張唔知畫左有無兩個月嘅圖黎同本周刊比較......所以我好有一種佢唔想認自己out, 所以要人幫手認同佢嘅感覺.........
大肥講9錯晒佢都唔敢出聲
只可以講萬有不復當年勇
佢有成功好好睇嘅時期,只限佢鍾意嘅角色就寫得好
冇記錯佢令小虎失踪咗百幾期
佢之後失敗例子都好多,但上文下理
故事起承轉合就點都好過李中興
萬有由離開玉皇朝到依家都係咁, 或者話佢一路以黎都係咁諗
好自負, 覺得自己好有實力, 係D際遇呀人脈呀打壓自己
佢FB D畫好舊派, 火龍飛劍老祖宗, 以懷舊角度睇係OK
但技法構圖動作面相都有一種濃濃既土味
我連LIKE 都LIKE唔落, 但佢好享受D人讚佢勁
以佢性格活係FB 同溫層係好事
我覺得放係現代李中興會好過萬有, 起碼李中興與時並進D, 跟得貼世界
萬有依家仲係好鍾意佢個老祖宗.
今時今日仲畫御劍飛行, 我呢D老讀者都唔想睇
萬有最FIT 果時就係龍虎門唔出佢名果時, 真係諷刺
老實講
嗱屌造型無乜問題
我都屌龍虎門d 「時裝」

但佢屌到精神病式 狂噪症咁就over哂
屌造型 唔充份要屌到咁
為屌而屌味濃

港漫根本班人 無乜美感sense fashion sense
要畫到 時裝靚人好難

龍虎門成千期,我覺得佢一個現代靚女都畫唔到 表達唔到

勉強一個半個,有種90年代浦disco 嘅 咪係星宿老仙個女
以佢性格活係FB 同溫層係好事<-----巴打呢句好中

其實唔係大肥吹得咁勁, 搞到而家多左好多人話萬有點勁點勁我都無咁大感覺。我好記得大肥話, 劍橋同萬有兩個肯出返黎做, 認真做唔好HEA做, 每人點會無三萬書.......我當時個諗法係, 市面上六本非復刻薄裝加埋都可能無三萬, 唔好吹咁大好喎。但見到chatroom一致認同, 我就開始有一種唔好嘅感覺......
我記得羅剎女有靚過, 但佢吃玉兒醋開始就走樣
萬有唔忿氣
想佢出黎 試下做短篇十二期完
睇下佢係舊時傳奇 定 寶刀未老

但佢唔係唔做到職業寫畫咩
之前單意外佢拎咗賠償
老劍...
四大名捕
溫群
一零八

來來去去都係果d野
吹到2個咁大,3萬書
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞