[慈雲山有七隻大鷹] 龍虎門暨港漫討論區 07

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
睇完王風濕,畫面100分,劇情一貫中興式超化還虛超神入聖果d, 三條蛋散為阻止末世搵三神器
會買多幾期觀望下
呢單野複雜到唔識講,其實係鬥燒錢
呢d 涉及作品版權係屬於作者定出版社
美漫日漫就講得好清楚,港漫一路無注意呢方面
依家就拗餐死
律師實同佢講有得打㗎

等睇佢打官司燒身家
橫掂都係玩大d 出新著小流氓
王風雷傳奇
畫面好過正傳多多聲,
但係我睇第一次嘅時候睇唔明畫面講咩。 點解突然間由空我天下無敵跳咗去同王苦海打, 又突然間跳返去自由神像度
睇咗第二次先明白個時間線:
坐飛機去拜王海蛟,突然間見到古代韓國人幻覺。
之後就同空我天下無敵,開啟時光隧道。
律師係大贏家
當年東尼黃上市嗰陣,應該係張所有作品版權歸公司所有,如果版權响佢手,佢坐完監出嚟就唔駛搞天子傳奇,義勇門啦!直接攞番龍虎門寫咪得?呢獲大把花生食
因為小流氓同龍虎門係兩本書囉。
果陣都冇諗再用小流氓個名就懶得攪,反而令玉郎keep住小流氓嘅版權。
其實文傳之前個回應叫做有根有據,而肉狼果編野擺明打橫黎,乜野係我創作先個版權就應該係我,同支那d詭辯有得fight

有埋商標登記 今次玉郎仲唔輸到貼地
其實唔可以話係兩本書,印象中小流氓係去到98期,跟手99期就轉名龍虎門,只不過係同一套作品改名,只係為咗當年嘅不良刊物條例啫!不過亦都可以話當中有灰色地帶!
個問題其實係當初肉狼究竟有冇同文傳deal到版權呢樣野,如果當初無協議,版權一定係文傳度,而唔係創作者
王風雷吹到大一大乜時間空間三神器救世,
之後咪又係無乜劇情喺度鳩打

btw黃玉郎單嘢真心好睇
其實你送得幾多期救書丫
買小流氓送534, 不如索性斬鬼埋534 cut cost
一定同顯朕講有得打
客觀事實係大家都知係同一本書
我覺得用射鵰同神鵰做比喻會更易明白。
當年金庸都係日日連載冇停就接住出神鵰,
但名唔同左就係兩本書。
你拍劇唔會話用1蚊買左神鵰,就自動有權拍射鵰。
好撚姦興 feel
之前冇睇果 d 外傳
乜撚野係暗黑達摩
所以黃玉郎一定要同文傳對簿公堂啦
最好啦!
想睇。
要開披床,叫粉絲課金啦
入錢入錢入錢
射鵰有結局,可以單獨睇,而神鵰時間係射雕十幾年後,所以可以話係有關連,不過亦都可以話係兩本書。但當時小流岷同龍虎門故事係緊接住,期數又接住,所以可以話有灰色地帶!
所以上法庭最好。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞