[慈雲山有七隻大鷹] 龍虎門暨港漫討論區 07

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
光頭星=大頭仔
大頭仔復活
呢個係今期專欄講?返睇咗次,唔多覺眼有提過
香土佢真身ACC 有回應
想試下買頭果期
咁唔怪得呢d 旁白可以提下
香土有唔有好似fb d group 咁為鬧而鬧
香討漫畫版算係比較正常, 唔講政治,
傾龍虎門果班好多都係睇咗好多年,
鍾英偉都姦興間唔中都插兩句咀,
都有時會屌, 不過好少為屌而屌, 係屌大肥囉
咁港漫版就發揮到香土既功能
嚴禁政治,亦好少為屌而屌
不過學SUNNY 話齋D版友年資好大
兩位編劇過份聽佢地意見未必係好事
王風雷個編劇柯修羅 係唔係之前港漫討論區嘅會員?
係呀, 佢之前係講漫兄弟幫, 仲同我一齊做過港台嘅次世代香港動漫
今次風雷佢有份, 我都無諗過佢會落名, 佢而家係FB仲都有Group嫁, 叫漫談帝國
會唔會好似之前萬小姐咁
話時話,神掌入面出招個堆特殊能力,黑豹後期都好似玩過,我又覺得幾正喎
神掌最撚大問題
係主角用 天殘腳
其實3皇有冇升lv?黑龍重係11關?
黑龍小龍照舊 得小虎降到七陽
黑龍冇架喇, 一上十二關冇得寫
Sunny 點解噤堅持同大肥條友討論 SSL ?
條友根本為屌而屌
無嘅, 我又真係覺得多個節目講港漫係好事, 但佢個風格影響到FB若干討論區風氣, 如果可以我都想佢可以收斂D持平返同少D鳩吹。
佢地做得成功話咬蔗同影響到唔少人都係事實, 我就純粹想討論港漫嘅人可以高水平D, 咁會健康好多
咁講好奇怪, 畢竟佢係我好朋友好拍檔, 但其實我真係幾鍾意神掌主角用天殘腳呢個寫法, 就好似西遊係還經而唔係取經咁, 係固有印象下俾到新野我。
本神掌仲要阿義主筆, 其實畫面上好勁, 但玉記係因為合約要還書債所以先出, 無投放咩資源, 製作質素浪費左阿義D稿
我專登聽下佢今期又屌咩,
毒娃著高踭鞋咁都好屌?
著旗袍又屌?造型黎架喎,
唔屌撚埋 Catwoman 對鞋 ?
屌埋邪神留長頭髮打交丫嘛,
長頭髮比人扯頭髮喎。
韋陀出果兩格又要比佢屌唔照顧小菊,
都痴撚線,我唔會再聽架喇,
佢食咗藥正常 d 先話我知啦
可能聽日鄺志德肯同佢食早餐 又吹到新新龍上天
已經無聽
由佢話屌新新龍為抄熱氣芬,又唔見佢屌其他書咁用力,牛佬本垃圾plus龍虎543大把野屌,佢就細細力輕輕帶過,真係唔洗做到咁明顯,本阿修羅打捉咁多期,忘我境介都可以屌餐飽,隻字不提,我自己覺得個無我境介又唔合理又畫唔出個種無我,無我就同暴力王食禁藥就可以變天下第一咁9,無我完又唔洗死,仲勁過暴力王,又唔見佢屌
講多無謂
佢拍檔自己做節目果時都正正常常,講野有文有路,一拍大肥就變應聲蟲咁,都唔知點解
呢D 叫炒熱港漫氣氛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞