做運動減肥真係好撚痛苦....

359 回覆
328 Like 48 Dislike
出面健身減肥post都幾年
仲未破除到呢個迷思
唔肥囉巴打
岩岩好
屌那星 當初就係比D老一輩點撚咗去做呢D閪野
食多舊瘦肉都屌到仆街 肥到閪咁又無體能格硬去跑
跑到想死 腳又痛足成 越做越無癮

我癲到直頭試過食半年齋 呢個最撚弱智
以下嘅方法全部都無效果 仲要好撚痛苦
搞到你越減越hea 越來越求鳩其 亂鳩咁食垃圾食物

真係咪撚咁蠢信乜埋哂D老野UP乜柒
食少D肉 食多D菜 跑多D步呢D狗屎垃圾
自己上網認識多D資訊好撚過 而家周圍都有呢D野睇
好同意
最緊要係搵到一個可以持續落去嘅減肥方法
減肥減得痛苦 令自己心理有壓力 只會更加想快啲放棄
減肥呢家嘢真係邊個撐得耐邊個就贏
健康台都有個減肥健身post
Q&A寫得好齊
巴打咁比心機打但硬係無人想睇
做手術抽脂切乳腺
認真既,減肥係持久戰,唔好一下子迫得自己太勁,冇人可以一黎就長時間做大量運動同改變飲食習慣。
開頭定個容易d 既目標,慢慢加上去,要將運動同健康飲食融入生活先可以減到
又唔洗咁複雜
你肌肉越多 就要越多食物去維持消耗
例如啲籃波運動員 2米幾 300磅 體脂<10% 每日要食既食物比普通人多好撚多

咁普通人肌肉多左 可以食既野就多左 咁咪無咁易肥
減脂就另一樣野
唔想落gym 想屋企用body weight
練背無equipment 係咪得superman可以做?
定至少要買返set resistance band全面d?
十個半月減撚咗92磅
輕鬆
E...食少過最大熱量唔係就減脂架囉咩
點解話係另一樣野
暫時做咗一個月gym 次次都兩個鐘,飯減到4分1碗 食多咗菜 無再飲甜野 零食,一個月減咗5kg 只要肯努力堅持就減到
咁高強度運動係要食carbs既
斷carbs運動表現係會差啲 睇個人想點
其實係啲人一路係咁做 而又work 咁咪懶得接受新既野
實際我識好多人無理過呢啲 一樣好大隻 體脂好低

你如果做唔到計好calorie 餐餐自己準備 咁識下insulin/ 16/8 fasting呢啲係有幫助
死肥婆做完又偷食肉
佢問緊增肌關減肥咩事
依家去睇下先
咁辛苦就唔好減,做個肥人咩都食又唔使陏先最開心
用緊freeletics每日做不過好貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞