做運動減肥真係好撚痛苦....

359 回覆
328 Like 48 Dislike
增肌同有氧可以共同進行
已經錯咗 上網睇多啲先留Comment
長時間嘅帶氧會用埋你啲肌肉
帶氧之火一燒就乜尻都燒曬
你要講嘅應該係HIIT
第2 你做一般重訓已經有好好嘅效果
增加基礎代謝
佢踩單車40分鐘 唔係跑步都搞成咁
好明顯心肺功能唔好 仲叫佢做hiit/戰繩?
咪玩啦
認真踩車40分鐘都攰的
hiit好過啦
外國幾百kg超級大肥佬成功減肥都係hiit加戰繩
樓主唔是咁肥掛心肺差過十年唔運動超級大肥仔
飯桶留名
hiit 我真係唔掂
一半都做唔到
依家我諗住一日淨食一餐飯,其餘全部肉同菜....
飲食唔改,難上加難
唔做運動都可以,首先唔食垃圾,盡量戒油鹽糖既食物
無計減到最尾先減到個肚
每晚都差唔多做一個鐘腹
操腹係唔會易d見到腹肌

操全身最好
要腹肌洗撚食野咩餓一排有難民腹肌啦
唔撚識唔好亂教人啦睇到好撚尷尬
試下做下阻力訓練build up返多啲肌肉
剩做帶氧減體重練唔到肌肉
肌肉量多咗=代謝高咗=能量消耗多咗
食多少少都唔怕燒唔哂

我基本上唔做帶氧
一星期5日係屋企做HIIT 15分鐘
用咗三個月內由73減到65
可以一試
咁係你用錯方法者
你可以食肉食蛋黎飽肚架
減左半年減左廿磅,不過今個星期超多野做,爆食野
Ching 想問如果重訓後30分鐘Cardio heart rate 150-160 會唔會太高 反而有反效果? 新手唔識 屌細力啲
越高消耗就越大,你身體頂得順咪得,但普遍認為長時間跑步120或以上已經足夠。

不過一定一定係重訓完跑 跑步排走d酸,肌肉無咁痛
Thanks ching
飯對比potatoes
同樣既份量 potatoes會多好多vitamins 健康D
最健康一定係番薯
平時唔做GYM就一日3餐
一做GYM就勁大食 好難忍口
我覺得最健康既DIET係WHOLE30
原型食物最好
咁無人叫你舉完鐵仲要跑成粒幾鐘既
跑15-30分鐘都叫跑姐 無問題架wor
兩餐得呢啲太少啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞