做運動減肥真係好撚痛苦....

359 回覆
328 Like 48 Dislike
唔好成日諗住你要喺短時間內減肥,
而係培養健康嘅生活、運動同飲食習慣。

只要決心改變,
拉長啲時間先達到你理想體重係冇問題。
維持體態係一段好長好長嘅馬拉松,
正如肥胖唔係幾日暴食造成。
點踩先會踩到攰 較大阻力/踩好快?
我連踩幾個鐘都冇乜feel 懷疑自己做錯晒
有咩問題
片入面d豬腩肉都係靚油黎架咩
whey protein都唔得?我睇個label每一scoop得1.幾克糖好低ja wor
你啲口吻咁撚似herbalife sales
完全唔做運動都減到 一日一餐 肚餓就食恰蛋
教練係咪玩健美,
健美主要練肌肥大

玩健力嘅肌耐力會好啲
搬得耐啲

練啲咩係睇你想要大隻定大力姐
垃圾站
慢慢食多啲低GI嘅食物取代主食
之前睇到有位絲打分享過食得米/碳水化合物多先係最整壞個體質兼易癡肥,同埋唔好再信細個教你果個乜柒營養金字塔
試過,買完20kg嘅由商場行返屋企,用左30分鐘,之後2日對手飲水都震
你concept錯晒wor
但係重訓唔使日日做喎
我間房細到連Superman 對手都打唔開
高強度唔食carbs有冇力,主要睇下係咪fat adapted
本身冇用開fat做source既,冇carbs用果陣轉唔切fuel,用唔到力咁
有係斷食時間做重訓/hiit習慣既其實係完全冇影響,我個人黎講仲覺得斷食期間操仲好feel仲有力,d腎上線係咁衝上黎

開頭未慣係會冇乜力,但唔=以後都係咁

唔接受新野唔係問題,拎d證據同數據討論下,舊方法又唔係冇不足,新野都可能有地方漏左

但下下都人身攻擊/無視理據
飯就係甜品
唔駛做運動
6點後唔好食野 我就咁減左20磅
食飯都要日日食架啦
不嬲運動係持之以恆嘅習慣嚟 你估讀書考試咩
其實白飯本身唔肥, 係你食個啲油飯, 焗飯高卡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞