做運動減肥真係好撚痛苦....

359 回覆
328 Like 48 Dislike
屌,琴日踩下單車機,做左一粒鐘。
今日再踩,40分鐘已經頂唔順,成個人係有種暈暈地的感覺
成地都係汗.....
但最重要同最難都係節食
有冇諗過增肌 增加每日消耗量
同埋試下高蛋白飲食
帶氧真係累撚死人。。。做完如果唔食返多d蛋白質 連埋肌肉一齊減 跟住點減都係肥肉一大pat 唔撚firm
一覺得辛苦望下自己個肥腩就有動力
我好少食零食。甜野本身亦唔好。
但好撚鐘意食飯,炒飯,燒味
出一身汗好爽
邊駛咁多cardio 做重訓後30分鐘cardio夠皮,heart rate keep住120/m或以上
咁包肥
急步行,唔傷身又可以持續做

痛苦
好撚憎食菜
唔想去gym房
單車機都係自己買
控制唔到飲食做幾多運動都冇用

除非你係做操肌嗰種運動,而且好強度嘅訓練

減肥同真機都係。飲食7運動3
但係缺一不可
平時一食肥左,做番兩個星期運動就會fit番
不過前提我唔食零食,食野清淡左
食餐飯都600 700kcal
你做成個鐘做到仆街 都係400 500

由飲食入手啦
踩到冇feel已轉跑步
利申幾年黎減左幾十kg
早期做完運動獎自己食tea都冇問題,一樣減到,最緊要令自己減得開心
唔好淨係唸菜等如白菜生菜菜心嗰啲。

食多啲其他試吓,譬如秋葵,蕃茄仔,牛油果,重有水滾椰菜,薯仔,輕輕加少少調味其實好好食

我開頭都無興趣食,而家直情係鍾意食又飽肚
又唔洗食菜
減澱粉量,減飯量(意粉/米粉/麵包/麵都要減),食多d肉
真係要食澱粉都d原型食物(蕃薯/薯仔之類)
胰島素係致肥既主要原因
唉,但要瘦,就好多好野都唔食得。要轉清淡

我無操野,淨做cardio
曾經試過去做機,我d fd話當你覺得做唔到果陣做多一下,一切都係意志。但我真係唔得,當我做唔到果陣,我真係做唔到
買對啞鈴舉啦
會操到唔捨得停
點買回家?
咁鬼重
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞