做運動減肥真係好撚痛苦....

359 回覆
328 Like 48 Dislike
認真,可以靠Ringfit 減
佢d訓練都幾全面
165cm 41kg...aa cup?
最難係早瞓
重訓最實際

多肌肉 被動消耗脂肪
完全唔知你up乜
削骨還父
咁撚矮幾瘦都冇用啦
我覺得調返轉
我本來係gym撚,但認真操咗大約半年-8個月跑步
運動量夠真係點食都唔肥
我唔係專業教練啦,但我個人經驗係你追求運動表現,配合飲食,你身體自然會向住嗰個運動專項嘅身型變化。
你每日/每星期踩上個磅睇個數字其實冇意思
但如果話你今個月8分披跑到30分鐘
下個月8分pace跑到60分鐘
再下個月7分pace跑到30分鐘
再下個月6分pace跑到600分鐘
再下個月5分pace跑到30分鐘
如此落去你到達某個運動表現嘅level,你身體都會係嗰個level嘅身型
咁你所有嘅飲食/肌力/耐力 都係為咗你玩嗰項專項運動而設,而唔係為減肥而設
(上面啲figures係for example only)

我都好鐘意踩單車 最近逢星期六無野做就去踩
不過我今日踩單車踩左個半鐘都係減得400 kcal
當一隻杯麵都講緊三百幾卡路里既時候
我諗我個支寶礦力同踩完之後食個串燒賣已經打返個和

但係我好鐘意飽肚既感覺 明明以前食極都唔肥 而家大個左個竟然走左個肚腩出黎仲要減唔走
我都想問
減到直線紙片人咁真係好咩
無哂女性特質,例如波呀屎忽呀凸凹凸嘅身材,咁仲有咩魅力
識人同你一樣身高一樣體重,望落真係營養不良咁款
胡X鈞
繼續努力
我就唔lun信減到50kg都瘦唔到面
日日做半粒鐘有氧
隔日做少少重訓
少食糖
半年後自然會瘦好多
如果將減肥轉做段練身體,會好好多,當你堅持,就算磅數無跌,你既體能心肺一定會強壯,不過做開運動,唔好停,個種體能倒退,會做番運動時,會感受到好大挫折🙈
減左5個月
170高 68開始
頭兩個月多重訓+hiit+戒口
減到64kg
呢3個月只做重訓+一星期跑一兩次5k
完全無戒口+有飲奶粉+盡量食多d 野
體重一直都係64kg
有時仲會輕左
我想增肌都好似無重過咁
不過身型好左好多

所以我覺得減肥好易減
唔明點解d 人要節食
我肥底
由細到大都有個大肚腩
到底係咩身型
我矮你一截,148 cm都43kg,體脂21-22%
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞