做運動減肥真係好撚痛苦....

359 回覆
328 Like 48 Dislike
你咁辛苦做嘢食個肚腩返嚟 你捨得咩
其實做cardio只係幫助你加大每日個卡路里消耗
就算你每日做都好 你食得多澱粉搞到卡路里攝取大過消耗根本減唔撚到
試下將每日既飯量減半再換做同等份量既肉
紅肉白肉都無所謂 只係唔好食咁多澱粉同埋吸收多d蛋白質
最好就做d重訓加大返個肌肉量 等肌肉每日燒卡路量好過你辛辛苦苦踩機
汽水零食個d適量其實真係無乜所謂 家陣又唔係要你玩健美健體
加油呀巴打
買架單車出去踏無咁悶
每日跑大約半馬 得閒舉下鐵又點睇啊?教練
飯主食 轉做蕎麥面/烏冬
利申110》70
淨係想表達只專注productivity 而忽略sustainability 係好蠢
唔係個個無限意志力,人其實好弱
夜晚千祈唔好食呢d 晏晝同早餐可以食
淨係跑步會唔會好易減到肥 但我唔食零食 甜野每日一杯凍檸茶檸檬茶 飯要食兩碗
減肥係“會”痛苦

但唔代表痛苦一定減到,或者減肥一定要痛苦咁減
一來要專登去,二來要錢,三來唔識做,d野要幾輕幾重我又唔知,但又唔想比人sell課程
我如果真係做,都可能買d啞鈴在家做算
68kg
晚餐先要食
喬麥麵/烏冬,係低升糖主食 又比飯低卡,高蛋白又夠能量飽肚 唔易餓,你做完運動 & 成晚訓覺都需要能量,你減少飯份量嘅話 比較大機會唔夠供能 臨睡前肚餓影響睡眠
唔痛苦就減唔到
重量訓練咪又係停左d肌肉會流失
都係要keep 住做
相信做同樣時間,改善身材嚟講,重訓會比較好
Ching唔好以減肥為目標,先要enjoy運動

攰就停下,唔好死迫自己做足一粒鐘

利申成日單飛行山同跑步
其實我一日2餐 8小時內食哂 2餐大多數都係住家飯
唔食零食 但都有肚腩 可以點做
可以點減肥仔波
飲食中減糖
不食零食
d “教練”即刻負皮我 笑死
食屎啦 成班呃飯食
d “教練”係好撚大隻 但力都冇呢
見過好多都係咁
大隻 但點知搬野搬一陣就收咗皮
冇乜肌肉個d仲勁過D “教練”
掌上壓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞