有冇人買到新出 Chromecast with google TV

1001 回覆
46 Like 21 Dislike
親生仔chromecast
hk 有無推介邊到買
定上amazon 買最好?
香港係price.com暫時見到最平係418蚊
是但搵間啱價就買啦都係水貨
嗰啲所謂行貨都係兩腳插
對,幾舊水現貨買左即用,貴極都係貴幾草,仲煩乜鬼網購又集運。同埋隻牛只不過係普通 usb牛,大把舊手機牛,兩腳3腳有乜關係。
我都係用返啲舊電話火牛搞掂
5V 1.5A左右就得
插電視個USB頭唔俾開
易用d ? 因為諗住買俾兩老黎睇野
如果你淨係YouTube Netflix嘅話就冇乜分別嘅
sor
淨係用過Apple同Google
剷咗kodi 駁隻4g或者8g垃圾usb入去做storage 擴展再裝kodi就得
因為Google tv本身個rom唔大播4k佢唔夠位做cache就會lag
過兩日試下先
想問點樣用remote熄Chromecast ?
remote個開關會直接熄電視
你入setting應該有個選項係話同時控制電視
你熄咗佢咁樣就分開咗個controller 你用Google tv個遙控就淨係控制Google TV 電視遙控就還電視遙控
但咁樣就唔可以一個controller同時控制兩個device
舊嘢自己唔會off?
我覺得好方便所以淨係用佢個remote

你去ssp睇下有冇呢啲帶充電嘅otg線,因為type c頭新啲搵唔到都可以用micro usb嘅otg線

然後加個 micro USB to type c adapter 就得
其實都唔係好食電姐
你唔用佢一段時間就會自動入待機mode
驚佢長開會好快壞
唔會啦 而家啲arm架構好似電話咁咪又係用24x7用足幾年都冇壞 更何況呢啲機頂盒十年都唔掂一次都幾難壞
明白,咁我由佢待機
thx
本身驚開會好快壞
點裝藍viutv,佢話我個地區唔支援?
想請問係咩問題? 香港裝唔到viutv?
Remote 盞燈長著,用唔到
開左成年都冇事
你係咪用左vpn自動連左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞