有冇人買到新出 Chromecast with google TV

1001 回覆
46 Like 21 Dislike
正路係咪唔洗熄嗰舊Google TV
就咁熄電視就得
直接撳remote個power制就得
想問下你哋有冇試過4K Dolby Vision mp4嘅戲可唔可以播到?
熄左一陣都仲摸到舊Google TV熱熱地
跪求千尋app每個group點樣下一頁剩係show到十套戲?
有無d免費體育直播推介
要chok, 假設去下一頁, double click右鍵然後hold住3秒
但唔係次次成功
remote power制只係熄電視, 要熄google tv就要抆線
我都覺
咁L搞笑
anyway thanks
我個Google tv只可以connect 5G wifi, 2.4G永遠connect唔到, 有冇人都係咁
用到
黃viu睇睇下睇唔到,出現8023 error code
有無人知點搞
藍viu 都成日播唔到

出”咦?播放似乎有問題”
GTV 設定裡面配對電視 HDMI CEC

NO → 按 GTV power button GTV 休眠
YES → 按 GTV power button 電視關機之後幾分鐘 GTV 休眠

歐國盃開放咗
想問下有冇人知道手機開左VPN係咪點都唔可以mirror cast落去chromecast
同埋要點做先可以mirror番
我配左CEC開熄電視架
係熄完一排再摸舊野都見佢暖暖地
先問下大家係咪都係咁
如果 GTV 休緊眠果陣你開電視轉 HDMI 去 GTV 個 source
電視係會顯示沒有可用裝置之類
要按一下 GTV remote Home 掣 ( 定任何一個掣?) 先會出番 Home Launcher 個畫面
有無人買左 Walmart 呢個 Onn Android TV UHD Streaming Device
應該拍得住 Chromecast,功能差唔多一樣但係 us$30
https://www.theverge.com/2021/5/10/22429313/walmart-onn-android-tv-streaming-cheap
VPN有冇Allow local network discovery

http://imgur.com/a/TgY2yz6
第二行
用咩機連?mirror 定 cast?
好少唔得架喎
用cast入面browser會播唔到
apk又裝唔到

係咪得返用電腦chrome mirror一途
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞