有冇人買到新出 Chromecast with google TV

1001 回覆
46 Like 21 Dislike
得唔得就唔知... 但 price.com 見到好似唔洗一舊..
個介面好鳩
一買番離search野打唔到速成倉頡果d
search野只show youtube
後尾先知原來要響app入面搵番play store先search app
但果時已經用file comander裝晒d app
但呢刻仲未打到中文
雖然都冇用了
裝話電視同黃藍viu算
有無類似 Web Video Cast (Android)嘅野,但For Windows
想Cast Web Video,用Windows個Chrome去Cast成日傻傻地變左Mirror勁唔順
對住個Remote 有得Speech to Text 架嘛~~
其實如果入面淨係得兩腳AC adaptor 就即係水貨??
包裝盒好似有行貨貼紙......
Google Store買先係行貨喎
我用左LMU改港人話做Launcher
大家係邊買?同埋想問係咪無必要買舖頭自己保養所謂嘅「行貨」?
如果想用電視播電腦d片 or browser既片 係咪都係chromecast比firetv更適合 本身已經用緊smart tv 唔想下下駁hdmi線
無需要買行貨
7日有壞包換就得
好少壞
我兩樣都有,chromecast 穩定d, firetv 成日熄左又reboot, 反應又慢
巴打多數會點用chromecast本身用開smart tv內置d apps睇youtube netflix 係想用電腦搵d新戲/經典戲睇又想用電視睇所以諗住買
邊度平就邊度買...
可以射電腦播既野上chromecast?
價錢差唔遠,chromecast with google tv 又有廣東話語音,一定係揀佢
唔係可以既咩 唔想用電腦睇
用 chromecast protocol 的可以係 pc 射 chrome browser, youtube, 同埋 support chromecast 的 player (eg, vlc)
唔係 chromecast 就可能要係隻 chromecast 度裝 support upnp player.. 或者其他裝到你就裝o既 app..
我理解係咁..
大家點用chromecast
我純粹將佢當做Netflix video player

Chromecast H.265 片都會fail

YouTube app 冇2倍速又有冇得解決
做咩叫我
琴日夜晚順利用到chromecast with google tv,但係今朝點都connect唔到wifi,我最終factory reset咗,但係而家連setup嗰陣都連唔到wifi,有冇Ching識搞

利: router係最廢tp link (勿屌)係咪要轉router定有咩config要較
可以呀 成日都咁射去電視睇
要用咩app連接? 會唔會疾/聲畫唔同步?
我將段片拉落去chome到播 ,跟住係chome到禁投放 唔疾 好正常

其實仲有無其他方法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞