有冇人買到新出 Chromecast with google TV

1001 回覆
46 Like 21 Dislike
想入手
但係咪真係睇唔到黃viu
主要想睇有字幕既日劇同動漫
如果上唔到chome同黃viu,靠電話開app開網射上去電視係咪都做到同一個效果
hktvapp有黃viu mod版
thank you
睇唔到
即係黃viu mod down睇到睇唔到?
咁可唔可以用電話黃viu射上電視到睇?唔比錢淨係射電話mon果隻
唔係 原來我自己on9開左 vpn 睇到了
原來依家pc vlc 3.0連到Chromecast

睇片射上tv方便好多
買咗返嚟chromecast with google tv 成日用用下成個畫面都變做紫色
有冇人知咩事?
試過換hdmi port都唔得
明明之前冇事
愈出愈貴
TV OS Version 10
TV OS Build QTS1.210311.008.7350836
抽插多幾下, 可能有塵或者氧化..? 或者 reset 左佢, 又或者拮落隻 mon 度觀察下係咪一樣 ..
早幾個月 update 多左個 setting 轉 color format, 有無試下唔同 ycbr rgb ..
chromecast 裝唔裝到體通天下?
我個remote好似壞咗
remote上面盞白燈不斷咁眨
但撳咩掣都無反應
請問可以點搞?
又或者有無app可以代替個remote?
我試咗幾個android tv app都用唔到

我用果隻app 就咁叫Android tv
開網頁好廢, 要係咁按向下先落到, 但有時又會卡住
試過, 不過就算駁落同一個wifi 個app都search唔到個chromecast
想入qq, 但chromecast 支唔支持21:9既mon ga?
買咗 幾抵玩
black friday 減us10
us40就買到
有得就咁買?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞