有冇人買到新出 Chromecast with google TV

1001 回覆
46 Like 21 Dislike
要 Desktop chrome
在電腦上開啟 Chrome。
依序按一下右上方的「更多」圖示 更多 接下來 [投放]。
按一下 [來源 向下箭頭]。
按一下 [投放桌面]。
選擇要用來觀看投放內容的 Chromecast 裝置。

https://support.google.com/chromecast/answer/3228332?hl=zh-Hant&co=GENIE.Platform%3DDesktop

網頁都得 岩岩試左
想問下,,水貨/行貨 其實有無分別?
會唔會有機會只係行貨先連到香港Play Store ?

因為只係想Download Viutv app 重溫舊節目 係平版睇太細
Thx
係會射條 link 過去 chromecaat with google tv ,唔係 screen mirror 過去,唔會用好多電。
水貨既 play store 一定有藍 viutv
有行貨咩? 同埋想請問可以download vpn apps嗎?
咁請問係咪apps store有嘅apps就可以download到?
收到,thanks
想問下有冇地方平平地買到支援Chromecast with google tv既火牛?轉插加兩腳太高會頂住個櫃
你求其搵舊5V2A嗰啲叉頭都啱用㗎啦
唔使特登再買㗎
好 我搵搵堆舊火牛先
香港冇行貨
全部都係水
話行嗰啲其實係鋪頭自己保
我本身用緊Fire TV 4K想換Google TV,有冇興趣換?
比左個親戚了
Oh唔緊要
中左呢條片既bug (sorry for殘體但搵唔到英文source)
岩岩買返黎但完全update唔到
有冇巴打一樣
https://youtu.be/9wEsMFVZzHk
想iphone 射落google tv
但係google tv search 唔到airscreen個程式...
係咪中左d 咩bug 我
頂 我set up唔到部機
一開機揀好語言(中文香港)
之後手機 dl google home
連返同一個wifi
然後佢就話要更新

更新完,佢要我用google home set up
但手機竟然話chromecast 唔支援中文香港
我R晒頭
明明我係行貨代理版
咁我理照揀住中文繁體先
但起手機語言測試變咗用唔到廣東話
咁我又照skip住先

然後個google home就乜都做唔到
揀device又無反應,話可能唔係同一個wifi
但明明未更新前已經係同一個wifi
Chromecast 禁個back 制又無反應
依家唔知點
求幫助
google tv咩黎
點樣將google play電影app 整出黎,收到埋一埋,痴線
要搵個google store出黎 係入面搵
唔係就咁喺係tv條search bar到問
行貨代理版咪問你間代理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞