有冇人買到新出 Chromecast with google TV

1001 回覆
46 Like 21 Dislike
買咗美版Chromecast with Google TV

但係無論En (US)定中文(香港)都登入唔到

係咪要google ac 轉美區?
不停咁用chromecast remote 去整就可以bypass 手機app 改用remote 對住電視去輸入登入資料
家下終於搞掂 set up
梗係冇人可以幫 呢度就算你自己公佈咗自救方法都係偷偷留底負皮discourage Chromecast 用家討論

睇返我樓上一格個回覆
點解個chromecast會耐唔耐自動變番1080

明明set左4k

有無巴打都係咁
點解個chromecast會耐唔耐自動變番1080

明明set左4k

有無巴打都係咁
港人話網down apk
啲容量去得好快
同埋唔好更新
有冇巴絲既remote已經short左
盞白燈唔知做乜q長著淨係郁到音量
呢一代個 screen cast 好垃圾
成日 hang 畫面
洗唔洗tune下mtu value
唔知你係咪同我之前個問題一樣
tune完就冇事
黃viu mod好似已經用唔到
諗住等藍色
等下等下 個幾月都等到b&h補貨
用到,可以碌番上去有講
唔得喎,琴日唔知點解一直係個濕鳩畫面入唔到,剷咗之後試吓重裝淨係顯示未安裝應用程式,有熄google store
唔係嘛
我岩岩先用黎睇哲仁王后
係咪港人話最新version
裝得返,但都係依個畫面入唔到

你裝嗰個係咪 home modd 122?
諗住買嚟插落啲濕鳩舊電視
屌,我知點解喇
原來我開咗VPN唔記得熄
可以,轉過
點解嘅
我都係美版,google home一掃qr就得
想問吓 點解個遙控成日斷線 㩒極都冇反應
每次都要reset晒兩邊(配對嗰度好麻煩 好難㩒) 仲要唔止一次
搞完一大輪 過一個鐘頭(冇熄過)又係咁
想問吓師兄有冇解決方法 定係買過部算
想問點搜尋程式?無論打咩都係出YouTube ...
求求,謝謝
睇返上面好似係system language揀英文先search到apps
我用電視遙控都郁得就冇理個掣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞