有冇人買到新出 Chromecast with google TV

1001 回覆
46 Like 21 Dislike
部chromecast with google tv洗唔洗熄機?
個remote set左做熄電視
有冇人係YouTube 用語音search野點都出簡體字results ? 好L銀眼
通常都係熄電視就算
HK 地區冇呢個interface,唔重視香港市場
如果部電視 support HDMI CEC (多數都 support), 你按個 chromecast remote 熄機掣會自動熄埋部電視..  又或者按任何 remote 掣wake up 個 chromecast 會自動著埋部電視 ..
港人話網 黃 viu 是否已經唔用得 or apk 有問題? 我安裝失敗
尋晚先睇緊咋喎....
你停左app store 未?
今晚再try
行貨$498抵唔抵?
有閪行貨
me2
美國行貨?
勁煩,開親都要校一輪
聽聞香港有間公司自己做一年保養
有冇人知點睇CCTVB 屋企人要睇 =[[[
有冇巴絲試過駁投影機黎睇?
今日終於買咗, 但係個wifi成日都斷, 同埋淨係搵到5GHz搵唔到2.4GHz, 想知大家係咪都一樣?
有無人部 chromecast with google tv 睇 YouTube 時會有畫面花嘅情況出現?佢奇就奇在唔係條條片都有畫面花嘅情況出現,有 d 有,有 d 又無。已經試過插去另一個 HDMI 位,都係咁

回錯post,sorry
有冇人知可以點解決變色問題
不定時會變全個畫面全紫 全藍
睇過reddit有人話係hdmi 4:4:4 /4:2:2問題
舊款電視,轉過行4k30 fhd60都一樣情況
熄左重開又可以睇落去
如果舊款電視問題 我換新電視都有Netflix有盛唔洗買你啦
試下較低個解像度 我果部十幾年電視就係咁 可能support唔到太高解像度 一較番720/480就無問題了
我部野14年3叔假假地都叫4k要行720
搞掂左,唔該哂師兄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞