有冇人買到新出 Chromecast with google TV

1001 回覆
46 Like 21 Dislike
香港用冇for you個tab
射tab係發生過問題
出到電視行左兩秒畫面會停得番聲
幾經辛苦終於係裝上搵到解決方法改網絡setting
但到而家都唔明點解要咁set先得
另外隻第二代唔改都冇問題
google tv係咪無black friday定係我錯過左
買左FireTV 4K 開心使用中
點解唔直接買android tv
都係firetv個remote好用d
想請教大家係唔係裝到nowe login 都可以睇到波
搵唔到 Now E 個 App
Search 到war
我完全搵唔到,請問邊到搵?
有冇人買多左粉紅色
carousell有全新470
其實chromecast with google tv好啲定係fire tv ?
有冇人裝kodi 駁nas 出av amp睇戲?

我發現如果play 4k + Dolby HD / DTS-MA, 條片會窒到睇唔到, 以前部舊 tv box 反而唔會
之前剩係得Chromecast,只可以sideload 特定嘅App入去,所以嗰陣啲人都話買FireTV (Stick),起碼有得裝APK

而家CC 有埋Google TV,直接有Play Store裝App,所以而家應該係CC with Google TV
偏好另一重點, 係可以在CCwGoogleTV 上面裝VPN, 有D app 係GeoBlocked. 另外用電視做以前手機做嘅嘢, 私隱度要求應該完全睇齊.

但由Desktop/Router stream multimedia files去CCwGoogleTV, 應該係一定要熄VPN (如果有方法唔熄VPN仍stream到, 請教吓細佬啦)
星際現貨 Five1Store $475
始創 $470

https://www.price.com.hk/product.php?p=470831
Google tv
水貨2腳係咪是但插個轉插就用到?
點解YouTube會成日有雪花咁 淨係某幾個channel先有
係 開心使用中
lm
之前比人cancel order, 最後都係ssp 470買左水貨
買左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞