睇AV打飛機都要與時並進,一步步教你點樣買片睇VR AV。

731 回覆
372 Like 11 Dislike
oculus quest 2
美森到買
我都想問
係咪一定要駁落device/電話睇
電腦嘅話係咪唔得
virtual desk係app定係咩黎
好多新term
大鄉里出城咁sor
唔該巴打
買返個oculus2先
我試過用VD開電腦既player 睇VR, 但只傳畫冇傳聲, 同埋手制點個位同VD唔同, 完全唔知點搞
用緊Google VR睇
有時啲片嘅projection點較都係怪
用Fisheye嘅視角啲線係直,但個人嘅比例就超級怪,拉長咗咁,個距離感好怪
手機vr係垃圾,睇壞眼。買oculus quest 2啦
Google daydream ok 啦
係有種片點較settings都係怪,反而有種side by side 左右有個半橢圓形黑邊嗰雙就好正常

Oculus Black Friday好似都唔會減?
諗住買oculus
但上面巴打 既意見好亂
想問戴眼鏡 再用會唔會好唔舒服
可以直接用dmn 個app 睇
定要電腦down 完要放落去?
Oculus quest 2 嚟講, 你副眼鏡要窄同幼框, 唔係隨時入唔到,有舊鏡就DIY拆隻腳整入個VR度,唔好俾眼鏡同VR鏡片接觸就ok, 因為會整花鏡片

Oculus 日本store至有DMM app, 可以申請左oculus account 開vpn download, 開機時對應左個account已經裝得, 不過個APP真係廢到無倫! 你可以用app dl 買左既片條片會清d,不過你買64gb可dl一兩套就爆memory,仲要dl速度一般, 電腦喺dmm dl片入quest 喺開唔到既

不過, 你都可以裝virtual desktop 用電腦開dmm player 不過我自己用VD嚟睇片就有問題未解決到, 聲唔去quest同埋控制問題!至於你要打Stream VR game都要裝VD

如果你電腦有片源,係可以裝d播片app, 你就可以用quest 開電腦既片源,但dmm嗰d 係唔得既
如果係咁講既話 所以都係要連住電腦先會睇到?
無論過片 定本身download 都唔太方便

咁又好似冇樓上師兄講到咁值得買咁
你有set DNLA server 同 router有 wifi5或以上就唔用線連都得
所以所有用oculus 既巴打都係電腦去dmm down片
只係用oculus 睇咁?
不論係用線定無線既方法
今時今日仲駛鬼去dmm個閪網度down咩
吓? 我堆favourite 有大堆都冇其他片源...
多數都用dmm app睇, 如果喺afesta 買或者bt 既就用skybox (paid app), 其實有時就算買左既片,但會翻睇而見到有種都會bt 埋,因為開電腦既戲始終順過用dmm app 開

如果你睇鬼妹既就sub SLR 個 premium, 等緊睇吓會唔會有特價, 而家普通特價做緊200鎂一年,幾多野睇

我諗除非你俾得起又有部勁既腦, 唔係既話oq2 係幾控既選擇
咩叫幾控?
幾抵
所以都係用手機vr 方便?
其實點係條片到禁制粒點 hold 係個個制到又禁唔到
唔係,手機vr眼壞睇。vr目前最抵玩一定oculus quest 2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞