[請勿買行貨] Fujifilm 討論區 (65) XF 50mm F1.0 已出

1001 回覆
20 Like 2 Dislike
睇一睇 原來a7iii加支龍仔2875都係差唔多重
玩返定焦鏡啦
變焦方便好多唔洗喺街換鏡
我都啱啱入左x100f 再加 xt3 16.4 35.4 56.4
買佢個conversion lens應該會開心啲
我會建議RSC
DJI software寫得好啲
又有 weebill 既提壺 mode
我兩家都用過
你用咩卡咩速度
你營養不良
大家用咩清潔塊CMOS
屋企有部xt10 買左3年,見官網冇再update firmware係咪trade得?
利申: 間唔中都有攞出黎影野
想買多舊電同外置充電
係咪除咗原裝都唔好買 ?
sony 狗想轟xpro 2
但原來冇乜人放
依家唔係拎一陣喎
一去影就拎足全日 掛頸唔撚會攰?
新買咗部xpro3
但無論影raw定jpeg
每影一張都彈呢個畫面出嚟
要佢load完先俾影下一張
張卡係SanDisk Extreme Pro SDXC UHS-I Card 64GB [R:170 W:90]
之前用xpro2同xt20就算連拍raw都未試過咁
究竟部xpro3點解會咁樣
已解決
原來清晰度高過0就會咁
開工都係咁影唔覺喎⋯⋯

換條減磅帶啦⋯⋯
掉咗張咭啦

依家相機我唔掛頸胸前 用斜掛放腰位 低調啲好
我盡量都係手拎
無知想一問水貨係咪唔會有配三腳火牛插
都係火牛線啫 屋企應該有嘅
本身用緊X-H1
黎緊想買X-S10
用黎拍片拍vlog
考慮緊買邊枝超廣角鏡
Fuji 16mm f2.8 各方面都好 但係自拍vlog唔夠wide
Fuji 14mm f2.8 比上面嗰枝舊 少人推
副廠方面
Samyang 12mm f2 有大光圈 但聽聞拍vlog好痛苦
ZEISS 12mm f2.8 有AF!!! 夠wide 但試過追焦唔夠快,好x貴
Laowa 9mm f2.8 好多人推,夠wide有突 性價比

請問有冇師兄幫手揀下
想放部銀色X-T2 同埋 23 1.4
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞