[請勿買行貨] Fujifilm 討論區 (65) XF 50mm F1.0 已出

1001 回覆
20 Like 2 Dislike
千幾蚊唔貴啦,ADOBE 都68蚊一個月
I mean 個preset 千幾唔計capture one
唔係$1748是Capture One 20 for Fujifilm
License + 110 Styles?
好亂呀?都唔知買邊個先啱
淨係capture one for fuji 啦,唔好搞咁多野
Btw 好似成日都會有特價減少少
佢現在就是分了三個比人選擇,兩個是年費,一個是買斷,但又唔係好明佢第一個佢話最多人選擇同買斷那個有乜分別,唔知係咪我柒,睇唔明⋯⋯
https://www.captureone.com/en/products-plans/single-user/capture-one-for-fujifilm
Most popular果個係一年
但會keep住比你update new version
買斷就冇得免費update
第時想update可以加錢
Btw都想搭單問埋有冇巴打知
如果買斷左想update新版要加幾錢左右?
THANK YOU
我諗新機出都會有minor update 既

更新主要係大version 上既update
應該係如果有21可以直接上21
1. 睇標題
2. 1855係XF,1545只係XC,product line嚟講XC係超入門級,價錢會喺影象質素反映
3. 就係1855

X-T3 XF1680 想各位大師評下 想改善下
直出?有光位爆左光,夜晚可以試下ev-1
係直岀 好既唔該師兄
記得用raw file執相,唔好直出
主體唔好分咁開 中間又咁雜
諗清楚張圖嘅重點係邊
唔好硬加contrast

因為睇落太多野 而佢地之間冇乜聯繫
同埋對比太大 暗位偏暗 光位爆哂

btw我都係跟個人愛好去評
請問用定時拍攝(當10秒自己影一張)係咪無得影影下轉setting? XT20
private gp睇唔到

想請問有無巴打用過呢款雙充電器?
穩唔穩陣?
OK架,我有個是淘的,都用了3年
thanks. 諗住買一個用,唔想下下用機身就充電
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞