[請勿買行貨] Fujifilm 討論區 (65) XF 50mm F1.0 已出

1001 回覆
20 Like 2 Dislike
想問下有無巴打用過 canon ef 轉 x mount(有自動對焦果隻) ?

想睇下邊隻牌子好
本身睇左fringer
但係見佢唔太support 到xt200
fringer speedbooster應該係最好
唯有等佢update firmware 啦
而家想搵支wide 鏡
我自己有支canon efs 10-22
其實個質素好好, 諗住轉過黎用
點知fringer 話xt200 Pdaf not working, poor performance
我想問lightroom 開x-t30 raw 檔會好紫
係因為我白平衡度較左紅藍 定真係咁
想放xt3+1655換 xpro3
2018出xt3,到xpro3出已經心郁郁
xt3+1655重hihi到唔想攞出街
利申:街拍+影女友
去馬
美馬 prime day 有 discount
而家新機好似可以用手機update firmware
直出而家跟呢個網咁set. 不過可能要跟影果陣嘅光暗對比加減一下highlight shadow
https://fujixweekly.com/recipes/
xt3同xpro3重量上唔會爭好多
除非你轉玩定焦
就係想玩定焦,準備入手dura silver+銀色23F2配手頭上嘅90
Push
咪話我話,遲啲你會心郁郁返支1655
xpro用zoom lens冇咁襯喎,唔係用嚟搵食,放咗唔會入返啦,自己用覺得缺點大過優點(又重又大,得F2.8,入夜都gg咗一半,雖然我唔否認紅牌仔影像質素係高汁)
再入又放到時蝕到可以買枝23 1.4
利申:1655係2019年尾$61xx入,依家見二手好似收$4500都有價冇市覺得1655比我嘅攝影趣味不大
我玩過16 1.4都係放$4200陰公
買就買呢間la, 出開charger 同 18650電
https://photo.nitecore.com/product/fx1

利申,Sony a7 d w電過時用過,以家用緊gfx 都係用呢間廠
有無人諗住xs10?
諗住放幾多?
入xt3 定xpro 3好 唔係用黎搵食,閒時影下相。鏡應該入返.4 .2 個3支定焦 用xpro 3會唔會好唔平衡
唔會,x pro3用變焦先唔平衡
ok喎
xpro真係搭f2鏡最襯。。。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞