[請勿買行貨] Fujifilm 討論區 (65) XF 50mm F1.0 已出

1001 回覆
20 Like 2 Dislike
睇你想唔想要ibis 可以睇定啲先

Fujifilm X-S10 rumors:
smaller than X-T4
has IBIS
old NP-W126S battery (not the new NP-W235 battery)
split screen ability
SLR style

有人估似加左ibis嘅x-t200 打vlogger市場
姐係xt3/xt30/xt200咁樣 evf放正中 高出嚟
唔係xpro/xe系列咁 range finder look evf放最左 平頂
Xt3 1680
Ching 你諗左幾個禮拜仲未諗完
而家只係有支kit 18-55
諗緊入23.4定35.4 好
大家推薦邊支好
據聞只係Viltrox嘅貼牌嘢
睇咗咩cmos先啦 係4代背照式cmos嘅話xt40/xe4應該唔洗諗會出
兩枝唔同焦距 睇返自己啲相用23定35多

今日上左showroom試玩xt4+50f1,冇想像中咁重,不過我唔影人像就唔會買啦

反而xt4個mon我就唔係咁鐘意呢個反出黎既設計,影相唔方便,我又唔拍片
x pro3造功真係幾靚,幾好j,手感好,不過個mon咁樣就買唔落手,習慣左睇mon影相,vf唔係太常用
利申用緊xt3,暫時冇一部機吸引到我買
決定到未?
諗得23.4 即係錢夠
可以買齊23/2 + 35/2, 好似係
太耐冇追post ,想問下各位巴打點解支50-230貴咗咁多? 以前睇$1000左右
最近用x pro3 + 23/2 周街影 覺得太近 影嗰陣好太壓力
想入支56.2 影人 但佢有冇可能可以用埋黎掃街
近先有feel...
你又唔係影人大頭,應該唔會好近對方架喎,上網睇下23mm街拍相係點先啦
接受唔到就買35mm影
好 問人借支35 試試先 thanks
用左 XPro 系列 8定9年 長插35mm
想問下show room係咪咩鏡都有得試?

想落場試下23 1.4同2嘅分別有幾大,雖然見啲人話用xt3以上機其實都無咩分鐘但都想試下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞